Tänään oli kokeiluvuorossa libanonilainen salaatti tabouleh. Oikaisin valmistuksessa sen verran, että käytin pohjana valmista tabouleh bulgurvenhnä-maustesekoitusta. Tähän lisäsin vain simppelisti oliiviöljyä, sitruunamehua, tomaattia, kurkkua ja persiljaa.

Tabouleh (4:lle)

1pkt Alfez bulgur-maustesekoitusta
2,5 dl vettä
puolikas kurkku
3 tomaattia
puolikas ruukku persiljaa
sitruunamehua

Kaada bulgur-mausteseos kuumaa kestävään astiaan. Kaada sen päälle 2,5 dl kiehuvaa vettä. Peitä astia kannella, anna jäähtyä n. 20 minuuttia. Lisää joukkoon loraus oliiviöljyä ja sekoita seos irtonaiseksi. Lisää joukkoon pieneksi hakattu kurkku, tomaatti sekä persilja. Mausta puristuksella sitruunan mehua. Tabouleh sopii mainiosti täytteeksi esim. pitaleipiin.