Tein viime viikolla pitkästä aikaa mustikkapiirakkaa. Tällä kertaa tein muropohjan sijaan tuollaisen pehmoisemman kakkupohjamaisemman pohjan. Ja piirakan kanssa tarjoiltiin tietty jätskiä!
Mustikkapiirakka
2 munaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1½ dl jöljyä
1 dl maitoa
1pss mustikoita
tomusokeria
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää sokerit, jauho-leivinjauheseos siivilän läpi sekä rasva ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele pinnalle mustikat. Paista n.200-asteisen uunin alaosassa 25–30 minuuttia. Ripottele piirakan pinnalle siivilän läpi tomusokeria koristukseksi.
17 toukokuun, 2011
Jätä kommentti