Nämä taaperon mehevät banaanikeksit valmistuvat vartissa, ja ovat superherkullisia. Maustoin keksit tujauksella aitovaniljaa sekä kardemummaa. Seuraavaan satsiin laitoin lisäksi pari ruokalusikallista rusinoita, ja ne sopivat mielestäni kekseihin myös vallan mainiosti. Nämä keksit maistuvat nimestään huolimatta myös aikuisille.

Taaperon banaanikeksit (n. 20 kpl)

Tarvitset:
2 kypsää banaania
2 kananmunaa
2 dl kaurahiutaleita
3 rkl rypsiöljyä
1/2 tl aitovaniljajauhetta
1/2 tl jauhettua kardemummaa

Valmistusohje:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Muussaa banaanit kulhossa haarukkaa apuna käyttäen. Lisää baanaanien joukkoon kananmunat sekä kaurahiutaleet ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää keksimassaan rypsiöljy, aitovanilja ja kardemumma. Sekoita seos kertaalleen huolellisesti. Lusikoi keksitaikina n. 20 nokareeksi leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista keksejä uunissa noin 8-10 minuutin ajan, tai kunnes keksit ovat ottaneet itseensä kauniin vaaleanruskean paistopinnan. Anna keksien jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

Lisää sormiruokareseptejä löydät arkistostani sormiruokailu- ja vauvanruokamerkintöjen alta.
Suosittelen myös lämpimästi tutustumaan Marjutin Simppeliä Sormiruokaa -sivustoon, jossa on valtavasti ihania reseptejä pikkuruokailijoille.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!