Kikherne-pinaattimuhennos on valtavan herkullinen kasvisruoka, jossa maistuu aromikas chili, inkivääri ja korianteri. Lisäsin annokseen jääkaapista löytyneen kaurapalan, mutta annos toimii erinomaisesti myös ilman sitä. Muhennos tarjoillaan riisin ja jogurtin kera.


Kikherne-pinaattimuhennos (2:lle)

Tarvitset:
0,5 dl oliiviöljyä
2 isoa sipulia
2 yksinkyntistä valkosipulia
1 mieto chili
2 rkl raastettua inkivääriä
sormisuolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
200 g lehtipinaattia
200 g kikherneitä
1 (160 g) kaurapala
2 tomaattia

Viimeistelyyn:
tuoretta korianteria

Lisäkkeeksi:
basmati-riisiä
turkkilaista jogurttia

Valmistusohje:
Kuullota kuoritut ja hienonnetut sipulit pehmeäksi reilussa öljymäärässä pannulla. Lisää joukkoon pilkottu chili ja inkivääri sekä mausteet. Anna seoksen paahtua pannulla alhaisella lämmöllä muutaman minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon lehtipinaatti sekä ylimääräisestä vedestä valutetut kikherneet. Anna muhennoksen tekeytyä pannulla kunnes pinaatti on mennyt kasaan. Lisää joukkoon kuutioitu kaurapala sekä tomaatit. Sekoita muhennos kertaalleen ja anna sen tekeytyä pannulla vielä muutaman minuutin ajan. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile kikherne-pinaattimuhennos basmati-riisin ja turkkilaisen jogurtin kera.