Tämän gluteenittoman omenapiirakan taikina on tehty kaurajauhoista. Täytteessä maistuu täyteläinen smetana sekä kirpakat omput sokerin ja kanelin kera.

Gluteeniton omenapiirakka (8:lle)

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl gluteenittomia (kaura)jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
150 g smetanaa
0,5 dl maitoa
1 kananmuna
2 suurta hapanta omenaa
sokeria
kanelia

Lisäksi:
vaniljajäätelöä

Valmistusohje:
Aloita piirakan teko pohjan valmistamisella. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Riko joukkoon kananmuna, ja jatkaa vatkaamista vielä tovi. Kaada keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe taikinapohjaan huolellisesti sekoittaen. Levitä taikina irtopohjapiirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija n. 20 cm).

Valmista täyte sekoittamalla smetana, maito ja kananmuna keskenään haarukalla kevyesti vatkaten. Kaada täyte tasaisesti taikinapohjan päälle. Kuori ja viipaloi omenat, ja asettele lohkot täyteseoksen päälle. Ripottele omenoille sokeria ja kanelia. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 30 minuutin ajan tai kunnes omenalohkot ovat kuniin kullanruskeita. Tarjoile omenapiirakka vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Herkullisen, pehmeäpohjaisen gluteenittoman omenapiirakan kruunaa vaniljajäätelö.