Kaupallinen yhteistyö: McVitie’s

Pitkän talven jälkeen vappu tuo vihdoinkin lupauksen alkaneesta keväästä. Kesä on jo nurkan takana! Valmistauduin vappuun pullottamalla siman hyvissä ajoin. Laitoin esille meheviä munkkeja ja itse tehtyjä suklaakeksipuffetteja minttujäätelötäytteellä. Grillaussäät saattavat olla epävarmat, mutta puffetit kruunnaavat jälkkäripöydän mahdollisesta sateesta huolimatta.

Sain idean puffetteihin McVitie’s Digestive -kekseistä, jotka ovat suosikkejani. Etenkin nuo maitosuklaiset versiot tarttuvat usein matkaani kaupan keksihyllyltä. Digestive-keksit ovat ihana iltapäiväherkku vaikkapa höyryävän kuuman teen kaverina. Toisaalta keksit taipuvat monipuolisesti leivontaan sekä erilaisiin jälkiruokiin. Turhan usein Digestive-keksejä nähdään  hieman mielikuvituksettomasti vain juustokakuissa pohjana. Original-versiot soveltuvat myös mainiosti suolaiseen leivontaan, tai niitä voi popsia sellaisenaan esimerkiksi juustojen kera. Postauksessa esitellyt itse tehdyt puffetit syntyvät helposti käyttämällä keksejä ikään kuin kansina, jotka vain täytetään minttujätskillä. Vapun kunniaksi koristelin dippasin puffettien kannet suklaasulaan ja koristelin ne värikkäillä nonparelleilla. Keksit toimivat puffeteissa erinomaisesti myös sellaisenaan.

Aitojen McVities’s Digestive -keksien resepti on kehitetty jo vuonna 1892 ja tuo sama alkuperäinen resepti on käytössä edelleen. Tämän jälkeen markkinoille on toki virrannut vastaavia tuotteita, mutta ne ovat olleet enemmän tai vähemmän kehnoja kopioita. Kerrottakoon hauskana knoppitietona, että Digestive-keksien nimi on tullut siinä käytetystä leivinjauheesta, jonka piti aktivoida ruoansulatusta. Vaikka asia ei lopulta ollutkaan näin, Digestive-keksin nimi jäi pysyvästi käyttöön, samoin kun tuo alkuperäinen herkullinen resepti.

Vappuna herkutellaan itse tehdyillä minttu-suklaakeksipuffeteilla.

Minttu-suklaakeksipuffetit (10 kpl)

Tarvitset:
20 kpl McVitie’s Maitosuklaa Digestive 300g -keksejä
145 g maitosuklaata
1 rkl nonparelleja
1 l minttujäätelöä

Tarvitset myös:
pyöreän muotin / halkaisija n.6,5 cm  (voit myös käyttää pientä juomalasia)

Valmistusohje:
Aloita suklaakeksipuffettien valmistus keksien koristelulla. Sulata suklaa vesihauteessa. Dippaa 10 keksin reunat suklaasulaan ja viimeistele ne värikkäillä nonparelleilla. Laita keksit jäähtymään jääkaappiin vartiksi. Leikkaa minttujäätelöstä terävällä veitsellä noin 2 cm paksuisia viipaleita. Leikkaa jäätelöviipaleista 10 pyörylää muottia apuna käyttäen. Lado McVitie’s Maitosuklaa Digestive -keksi pohjaksi, sen päälle minttujäätelöpyörylä ja aseta koristeltu keksi kanneksi. Tarjoile välittömästi.

 
Valmistin minttutäytteisten puffettien lisäksi myös valkosuklaalla koristeltuja mansikkajäätelöpuffetteja. Luo oma suosikkiyhdistelmäsi! Maitosuklaakeksien lisäksi myös McVitie’s Original Digestive -keksit toimivat reseptissä erinomaisesti.

 
Jos inspiroiduit itse tehdyistä suklaakeksipuffeteista, niin kannattaa katsastaa bloggaajakollegoideni herkulliset Digestive-keksireseptit. Miltä kuulostaisi  sitruuna-inkivääri-trifle, valkohomejuustotartaletit, suklainen keksijätski, appelsiini-kinuskikeksikakku, mustikkajuustokakkujäätelö tai keksikupit suolaisella ja makealla täytteellä.

McVitie’sin omilta verkkosivuilta löydät myös kivoja resepti-ideoita kevään kattauksiin ja juhliin. Hauskaa ja herkullisista vappua!

Kaupallinen yhteistyö: McVities’s