Kukkakaalimurusta tehty pizzapohja on jauhoton, eli se sopii hyvin myös gluteenittomaan ruokavalioon.

Kukkakaalipizzapohja (2 pizzaa)

Tarvitset:
1 keskikokoinen kukkakaali
1 dl juustoraastetta (esim. parmesan/emmental/edam)
2-3 kananmunaa

Täytteeksi:
2 dl tomaattimurskaa
2 dl juustoraastetta
125 g mozzarella-juustoa
200g kirsikkatomaatteja

Viimeistelyyn:
1 ruukku tuoretta rucolaa

Valmistusohje:
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Aja kukkakaali karkeaksi rouheeksi monitoimikoneessa. Kumoa kukkakaalimuru kulhoon ja lisää joukkoon juustoraaste sekä kananmunat. Sekoita massa tasaiseksi ja muotoile niistä kaksi pyöreää pizzapohjaa leivinperilla päällystetylle pellille. Paista pohjia uunin keskitasolla noin 20 minuutin ajan. Ota pizzapohjat uunista ja täytä ne tomaattimurskalla, juustolla sekä halkaistuilla kirsikkatomaateilla. Paista pizzoja uunissa vielä noin kymmenen minuutin ajan. Viimeistele pizzat tuoreella rucolalla ennen tarjoilua.

 
Kukkakaali maistuu pohjassa yllättävän vienosti, ja rakenteeltaan se jää hieman pehmeäksi. Rapsakan pizzapohjan ystävät  joutunevat edelleen kipaisemaan jauhopussilla. Hyvää tämä kuitenkin oli, ja resepti antaa kivan uuden käyttötavan kukkakaalille. Kannattaa kokeilla!