Raikkaassa aasialaishenkisessä nuudelisalaatissa maistuu inkivääri, chili, valkosipuli ja limetti.

Aasialainen kana-nuudelisalaatti (4:lle)

Tarvitset:
ruukku vihreää salaattia
kourallinen kirsikkatomaatteja
puolikas kurkku
2 avokadoa
60 g riisinuudelia
loraus sesam-öljyä
400g kanan rintafileitä
sormisuolaa

Salaatinkastike:
0,5 dl vettä
3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
3 rkl sesam-öljyä
1 limetin mehu
2 valkosipulinkynttä
puolikas tuore chili
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä

Viimeistelyyn:
ruukku tuoretta korianteria


Valmistusohje:

Pilko salaatti, tomaatti, kurkku ja avokado salaattikulhon pohjalle. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne ylimääräisestä vedestä. Paista kanafileet kuumalla paistinpannulla öljyssä ja mausta ne suolalla. Aseta jäähtyneet nuudelit salaattipedille. Lisää joukkoon viipaloidut kanafileet. Valmista salaatinkastike sekoittamalla nesteiden joukkoon kuorittu ja hienonnettu valkosipuli ja inkivääri sekä chili. Purista kastikkeeseen vielä limetin mehu ja sekoita kertaalleen. Kaada kastike salaatin päälle ja viimeistele salaatti tuoreella korianterilla.