Vietimme elokuussa ihanan rentouttavan miniloman ylellisessä Långvik Wellness Congress Hotellissa. Långvikin kylpylähotelli sijaitsee Kirkkonummella, joten loma häämötti vain puolen tunnin automatkan päässä. Hotellivierailun pääosaa näytteli ruoka, sillä olin kuullut etukäteen paljon kehuja heidän ruokatarjonnastaan.

Långvik Bistro tarjoilee aamusta iltaan skandinaavisen keittiön hengessä annoksia innovatiivisella lähestymistavalla. He panostavat erityisesti sesongin raaka-aineisiin sekä lähiruokatuotteisiin – ja menu vaihtuukin tiuhaa tahtia vuodenaikojen mukaan. Testasimme ravintolan  à la carten sekä terassilounaan, mutta tässä postauksessa keskityn ensimmäisenä mainittuun.

Långvik Bistro sijaitsee hotellin vastaanoton välittömässä läheisyydessä – ja pöydistä voi ihailla suurien ikkunoiden takaa avautuvaa merta ja luontoa. Pöytävarauksemme ravintolaan oli arki-iltana, ja kellon lähestyessä seitsemää pöydät alkoivat täyttyä ruokailijoista.


Istuuduttuamme pöytään päätimme aloittaa illallisen juhlavasti coctaileilla. Kurkkudrinkissäni maistui aidot mummon kurkut kesäisen raikkaan tuulahduksen kera.

 
Ruokavalinta osoittautui helpoksi, sillä maistelumenulta löytyi seuraavia herkkuja:

***

Amuse

Sitruunamarinoitua lohta ja kurkkua

Kesäkasviksia ja kevyesti savustettua hollandaisekastiketta

Paahdettua marmorifilettä ja tummaa tryffelikastiketta

Pre-dessert

Raparperia ja jogurttisorbettia

***
 

 
Alkajaisiksi pöytäämme kannettiin erilaisia leipiä sekä maailman herkullisinta ruskistettua voita.

 

 Keittiön tervehdyksessä maistui  täyteläinen tuore herne, rapea parmesaani sekä suolainen kinkku.
Alkumaljoiksi tilasimme lasit cavaa – kippis!

 

Alkuruoaksi nautiskelimme sitruunamarinoitua lohta kurkun kera. Visuaalisesti näyttävä ja kaunis annos, jonka maut korostivat toisiaan upeasti. Lasissa meillä oli väriltään hennon punertavaa tsekkiläistä Cuvee 4 Fantomea, joka on sekoitus Cabernet Sauvignonia ja Pinot Noiria.

 

Toinen alkuruoka piti sisällään kesäkasviksia ja kevyesti savustettua hollandaisekastiketta. Varsin yksinkertainen mutta sitäkin herkullisempi kombo. Kun raaka-aineet ovat kohdillaan, ei annoksissa tarvitse sortua ylenpalttiseen kikkailuun. Viinimenussa vuorossa oli kauniin oljenkeltainen Poggio al Lupo Vermentino, jonka maussa ja tuoksussa on omenaa, persikkaa sekä kukkaisuutta – oiva valinta kasvisten kaveriksi.

 

Palvelu oli kautta linjan erinomaista pieniä yksityiskohtia myöten. Huomasimme illan aikana, että useat ruokailijat olivat tulleet Långvik Bistroon vartavasten syömään ja illastamaan ilman hotellivarausta – se jos mikä on hyvän hotelliravintolan merkki.

 
Ravintolan miljöö on kaunis ja ainutlaatuinen. Keskellä tilaa on jättiläiskokoinen takka, joka luo tunnelmaa suureen tilaan.

 

Pääruoaksi eteemme kiikutettiin paahdettua marmorifilettä, maissia sekä tummaa tryffelikastiketta. Annos toimi hienosti ja lihan kypsyys oli kohdillaan. Tryffelikastike oli maultaan tumma ja täyteläinen, sitä olisin lusikoinut lautaselta mieluusti enemmänkin. 

 

Välijälkkärissä maistui ihastuttava aprikoosi – ja varsinaisessa jälkkärissä huomion varastivat raparperi ja raikas jogurttisorbetti.

*

Kaiken kaikkiaan menu oli erinomainen, ja rakkaus raaka-aineisiin keittiön puolella näkyy kautta linjan. Voin lämpimästi suositella Långvik Bistroa. Ruoka oli superhyvää ja taidokkaasti valmistettua. Tunnelma oli sopivan rento, mutta juhlava. Maistelumenu kustantaa 64 €, ja kolmen viinin menu 37 € – joten rahoille ravintola tarjoaa varsin hyvin vastinetta. Menun annokset ovat sen verran reiluja, että isompikin nälkä lähtee varmasti. Ravintola olisi loistava valinta vaikkapa tulevan isänpäivän juhlistamiseen. Varauksen ravintolaan voit tehdä helposti tästä.


Kaupallinen yhteistyö:
Långvik Congress Wellness Hotel