Kesän paras perunaresepti on tässä! Epäilen tämän nousevan seuraavaksi hittireseptiksi, eikä suotta. Nachojen virkaa herkussa toimittavat ohuen ohuet uunissa rapeaksi paahdetut perunaviipaleet, joiden kaverina tarjoillaan jauheliha-papukastiketta, tomaattia, avokakadoa, punasipulia sekä tuoretta korianteria. Makupaletin viimeistelee tuore limetin mehu.
Perunanachot (2:lle)
Tarvitset:
500g uusia perunoita
sormisuolaa
hyvälaatuista oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria
Jauheliha-papukastike:
loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
1 iso punasipuli
400g naudan jauhelihaa
400g tomaattimurskaa
250g mustia papuja
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
Lisäkkeeksi:
1 iso punasipuli
3 tomaattia
1 avokado
Viimeistelyyn:
ruukku tuoretta korianteria
4 rkl ranskankermaa
1 limetin mehu
Valmistusohje:
Perunanachot:
Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Huuhtele perunat huolellisesti ja siivuta ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Asettele perunaviipaleet leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Lorauta perunoiden päälle reilusti oliiviöljyä sekä mausta ne suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit käyttää maustamiseen myös taco-mausteseosta. Paista perunoita uunin keskitasolla noin 25 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja rapeita.
Jauheliha-papukastike:
Kuullota kuorittu ja hienonnettu sipuli pehmeäksi oliiviöljyssä. Lisää joukkoon jauheliha ja anna sen ruskistua. Kaada pannulle tomaattimurska sekä ylimääräisestä vedestä valutetut pavut. Mausta kastike suolalla ja pippurilla ja anna sen hautua pienellä lämmöllä kunnes perunat ovat kypsyneet uunissa.
Lisäkkeet:
Kuori sipuli ja pilko se pieneksi. Kuutioi myös tomaatit. Kuori ja halkaise avokado, poista sen kivi ja kuutioi avokadonliha.
Annoksen kokoaminen:
Asettele tarjoiluastian pohjalle lämpimät perunanachot. Kaada perunoiden päälle jauheliha-papukastike. Kasaa seuraavaksi annoksen päälle hienonnettu punasipuli, tomaatti ja avokado. Viimeistele annos tuoreella korianterilla ja ranskankermalla. Purista annoksen päälle limetin mehu. Nauti välittömästi vaikkapa kylmän oluen kaverina.
Perunanachojen kaverina voi nauttia vaikkapa kylmän oluen tai kokiksen.
Täydellistä safkaa frendien kanssa jaettavaksi tai telkkarin ääressä nautittavaksi.
Oman perunamaan antimet alkavat olla juuri täydellisen kokoisia nautittavaksi. Lukijat varautukaa siis lukuisiin tuleviin perunaresepteihin. Tästä nachoreseptistä kiitän blogikamuani Hannaa, joka oli tehnyt näitä viikon sisällä neljä kertaa. Me olemme syöneet näitä nyt kahtenä päivänä peräkkäin, eli kyseessä on varsin koukuttava herkku – kokeile vaikka!
Mikä on sinun tämänhetkinen suosikkireseptisti perunasta?
Perunanachot valloittaa maailman! Tämä sun versio on very bueno, miinus juusto, sitä pitää kyllä olla. Mäkin mietin papuja, olin niin kasvisversion lumois, mutta tietysti, tietysti jauheliha on tähän oikein erinomaista. Tai joku nyhtöliha.
Kauan eläköön perunanachot! Kohta teen taas minäkin!
Oli mulla jääkaapissa fetaa, mut unohdin laittaa 😀 Mä en itse ole niin sen cheddar-kastikkeen ystävä. Mozzarellaraaste olis passeli kans! Joo, tää on niin huippusafka <3
-Heidi
Koukussa kerrasta!H
Peruna nachot muistuttavat minua ruoasta, jolla olen enemmän tai vähemmän kasvanut: perunankuoret. Ohuita perunasuikaleita rapeiksi paistettuina syötiin meillä ”aina”, kun asuin kotona (siitähän ei montaa vuotta olekaan, hah).
Minä laitoin puoli annosta ei-vegaanista juustokastiketta. Kaupan cheddarkastike on ällöä, mutta itse tehdystä tykkään!
Aah, perunankuoret olis varmana pop täälläkin – pitääpä koklata!
-Heidi
Jos nää on puoliksikaan niin hyviä kuin nämä keväiset bataattinachokseni, niin hyviä ovat: http://www.jotainmaukasta.fi/2017/02/09/bataattinachokset/
Voisin kuvitella, että toimii hyvin myös bataateista – olen itse kyllä todellinen perunafani!
-Heidi
Kiva kesäinen resepti
Kiitos Kimmo!
-Heidi
Perunanachot Huikeen hyvältä kuulostaa tää sun versio!
Kiitos Hanna vielä inspiksestä <3
-Heidi
Kylläpäs olenkin viime aikoina törmännyt perunachoihin 🙂 Itse lisäisin kyllä kastikkeeseen tacomaustetta ja kruunaisin koko komeuden vielä ranskankermalla <3
Juu, mä myös laitoin ranskankermaa. Se sopii kaikkeen. Itse asiassa myös munakkaaseen, kokeilin viikonloppuna 😀
-Heidi
No jopas. Mä olen huono käyttämään perunaa, mutta nachot kyllä maistuu. Ehkä tämä pitäisi ihan kokeilla.
Kantsii Minni kokeilla! Superhyviä.
-Heidi