Kesän paras perunaresepti on tässä! Epäilen tämän nousevan seuraavaksi hittireseptiksi, eikä suotta. Nachojen virkaa herkussa toimittavat ohuen ohuet uunissa rapeaksi paahdetut perunaviipaleet, joiden kaverina tarjoillaan jauheliha-papukastiketta, tomaattia, avokakadoa, punasipulia sekä tuoretta korianteria. Makupaletin viimeistelee tuore limetin mehu.
perunanacho_korianteri_lime_

Perunanachot (2:lle)

Tarvitset:
500g uusia perunoita
sormisuolaa
hyvälaatuista oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria

Jauheliha-papukastike:
loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
1 iso punasipuli
400g naudan jauhelihaa
400g tomaattimurskaa
250g mustia papuja
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria

Lisäkkeeksi:
1 iso punasipuli
3 tomaattia
1 avokado

Viimeistelyyn:
ruukku tuoretta korianteria
4 rkl ranskankermaa
1 limetin mehu

Valmistusohje:

Perunanachot:
Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Huuhtele perunat huolellisesti ja siivuta ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Asettele perunaviipaleet leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Lorauta perunoiden päälle reilusti oliiviöljyä sekä mausta ne suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit käyttää maustamiseen myös taco-mausteseosta. Paista perunoita uunin keskitasolla noin 25 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja rapeita.

Jauheliha-papukastike:
Kuullota kuorittu ja hienonnettu sipuli pehmeäksi oliiviöljyssä. Lisää joukkoon jauheliha ja anna sen ruskistua. Kaada pannulle tomaattimurska sekä ylimääräisestä vedestä valutetut pavut. Mausta kastike suolalla ja pippurilla ja anna sen hautua pienellä lämmöllä kunnes perunat ovat kypsyneet uunissa.

Lisäkkeet:
Kuori sipuli ja pilko se pieneksi. Kuutioi myös tomaatit. Kuori ja halkaise avokado, poista sen  kivi ja kuutioi avokadonliha.

Annoksen kokoaminen:
Asettele tarjoiluastian pohjalle lämpimät perunanachot. Kaada perunoiden päälle jauheliha-papukastike. Kasaa seuraavaksi annoksen päälle hienonnettu punasipuli, tomaatti ja avokado. Viimeistele annos tuoreella korianterilla ja ranskankermalla. Purista annoksen päälle limetin mehu. Nauti välittömästi vaikkapa kylmän oluen kaverina.

 

Perunanachojen kaverina voi nauttia vaikkapa kylmän oluen tai kokiksen.
Täydellistä safkaa frendien kanssa jaettavaksi tai telkkarin ääressä nautittavaksi.

perunanacho_reseptikuva

 

Oman perunamaan antimet alkavat olla juuri täydellisen kokoisia nautittavaksi. Lukijat varautukaa siis lukuisiin tuleviin perunaresepteihin. Tästä nachoreseptistä kiitän blogikamuani Hannaa, joka oli tehnyt näitä viikon sisällä neljä kertaa. Me olemme syöneet näitä nyt kahtenä päivänä peräkkäin, eli kyseessä on varsin koukuttava herkku – kokeile vaikka!

 

Mikä on sinun tämänhetkinen suosikkireseptisti perunasta?