jb-logo

Terkkuja mökiltä.  Avasimme grillikauden valmistamalla herkullisia nakkimakkaravartaita. Lisukkeena raikasta kesäkurpitsasalaattia sekä mansikkaista vesimelonisalaattia mozzarella-juustolla.
nakkimakkaravartaat_grillissa%cc%88_
 
Samalla testiin pääsivät kesän kevyet uutuudet –  Jyväbroiler-nakit, grillimakkarat ja broileripekonit. Parsojen ympärille kietaisin siivun broilerpekonia, joka on lihaisa ja silti kevyempi vaihtoehto perinteiselle pekonille. Broilerpekoni on valmistettu suomalaisesta käsinleikatusta broilerin reisipaistista, ja rasvaa siinä on 11%. Broilerpekoni paistui grillissä rapsakaksi ja maukkaaksi, aivan kuten tavallinenkin pekoni.
Jyväbroiler Mustapippuri-Merisuola Broilerinakki osoittautui laadukkaasta uutuusvalikoimasta suosikikseni. Se on koostumukseltaan napakka, ja siinä  on aito luonnonkuori joka napsahtaa.  Ujutin vartaisiin myös Jyväbroiler Paahdettu Sipuli Grillimakkaraa, jossa oli mukava sipulille ominainen hieman makea aromi aidon broilerin maun lisänä.
Minulla kävi myös tuuri. Sain vihdoinkin käsiini juuri nyt niin trendikästä broccolinia, eli varsiparsakaalia! Olin kärkkynyt vihanneshyllyjä jo kuukauden silmä tarkkana – tuloksetta. Viikonloppuna kävin kyselemässä vihreiden varsien perään keskustan Stockmanniltakin, mutta turhaan. Ja kappas, kun hain mökin syrjäisestä lähikaupasta kahvimaitoa – silmiini osui näitä pieniä söpöliinejä. Täydellisiä grillattavia nakkien ja makkaroiden kaveriksi!
 
 grillivartaat_ohje_ja_resepti

Kesäiset nakkimakkaravartaat (4:lle)

Tarvitset:
1 pkt (240 g) Jyväbroiler Mustapippuri-Merisuola Broilerinakki
1 pkt (200 g) Jyväbroiler Paahdettu Sipuli Grillimakkara
2 pkt (240g) Jyväbroiler Broileripekoni
nippu tuoretta vihreää parsaa
nippu broccolinia eli varsiparsakaalia
nippu kevätsipulia
8 kpl minipaprikaa
100g välimeren yrtein maustettua gouda-juustoa (tai esim. cheddar-juustoa)
8 kpl minikesäkurpitsaa

 
Tarvitset myös:
8 kpl grillitikkuja
 

Grillikastike vartaille:
1 dl hyvälaatuista oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
1 rkl teriyaki-kastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 tl ketsuppia
3 tl juoksevaa hunajaa
hyppysellinen sormisuolaa
hyppysellinen rouhittua mustapippuria

Valmistusohje:
Huuhtele parsat, broccolinit, paprikat, kesäkurpitsat ja kevätsipulit. Napsauta parsan varsista puumainen osa pois ja kuori varret kevyesti noin puoleen väliin. Kieputa kunkin parsan varren ympärille broileripekonisiivu. Tee minipaprikoihin viilto pitkittäissuunnassa, ja täytä ne juustolla. Työnnä vartaisiin peränjälkeen broilernakkeja- ja makkaroita, pekoniin käärittyjä parsoja, broccolineja, kevätsipuleita, juustolla täytettyjä paprikoita sekä minikesäkurpitsoja.

Valmista vartaille marinadi sekoittamalla kastikeainekset keskenään. Tarkista maku.
Grillaa vartaita sopivan miedolla hiilloksella molemmin puolin kunnes kasvikset, nakit ja makkarat ovat kypsyneet ja ottaneet itseensä mukavan kauniin paahteisen värin. Valele vartaita grillauksen lomassa grillauskastikkeella.
 
nakkivartaat_grillissa%cc%88
 
Minipaparikat täytetään goudajuustolla, joka sulaa grillissä meheväksi ja pehmeäksi.vartaat_grillissa%cc%88

Vesimeloni-mansikkasalaatti (4:lle)

Tarvitset:
400g mansikoita
1 kg vesimelonia
125g pieniä mozzarella-juustopalloja
kourallinen tuoretta basilikaa

4 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl sokeria

Valmistusohje:
Poista mansikoista kannat ja halkaise ne kahtia. Kuori ja kuutioi vesimeloni tasakokoisiksi paloiksi. Lisää mansikoiden ja vesimelonin joukkoon mozzarellapallot sekä basilika. Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla sokerin kera, kunnes ne muuttuvat kauniin paahteisen ruskeiksi. Viimeistele salaatti ripottelemalla karamellisoidut siemenet salaatin päälle.

 Raikas vesimeloni-mansikkasalaatti viimeistellään karamellisoiduilla auringonkukansiemenillä. vesimelonimansikkasalaatti

 

Kesäkurpitsasalaatti (4:lle)

Tarvitset:
400g kesäkurpitsaa
kourallinen tuoretta basilikaa

Kastike:
1 miedohko chili
1/2 sitruunan mehu
hyppysellinen sormisuolaa
hyppysellinen mustapippurirouhetta

Valmistusohje:
Huuhtele kesäkurpitsa ja poista kova kanta. Halkaise se kahtia pituussuunnassa. Höylää kurpitsasta ohuita ja pitkiä suikaleita esimerkiksi juustohöylää apuna käyttäen. Lisää joukkoon kourallinen tuoreita basilikan lehtiä. Seuraavaksi valmista kastike. Pilko chili pieneksi, lorauta joukkoon puristettu sitruunan mehu ja mausteet. Sekoita kastike ja tarkista maku. Kaada kastike kesäkurpitsojen ja basilikan joukkoon. Anna salaatin maustua tovin ennen tarjoilua.

 
Raikas kesäkurpitsasalaatti valmistuu nopeasti ja maistuu grilliruoan kanssa.
kesa%cc%88kurpitsasalaatti_resepti

 

Yhteistyössä Jyväbroiler

www.blogirinki.fi