Terkkuja mökiltä. Avasimme grillikauden valmistamalla herkullisia nakkimakkaravartaita. Lisukkeena raikasta kesäkurpitsasalaattia sekä mansikkaista vesimelonisalaattia mozzarella-juustolla.
Kesäiset nakkimakkaravartaat (4:lle)
Tarvitset:
1 pkt (240 g) Jyväbroiler Mustapippuri-Merisuola Broilerinakki
1 pkt (200 g) Jyväbroiler Paahdettu Sipuli Grillimakkara
2 pkt (240g) Jyväbroiler Broileripekoni
nippu tuoretta vihreää parsaa
nippu broccolinia eli varsiparsakaalia
nippu kevätsipulia
8 kpl minipaprikaa
100g välimeren yrtein maustettua gouda-juustoa (tai esim. cheddar-juustoa)
8 kpl minikesäkurpitsaa
Grillikastike vartaille:
1 dl hyvälaatuista oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
1 rkl teriyaki-kastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 tl ketsuppia
3 tl juoksevaa hunajaa
hyppysellinen sormisuolaa
hyppysellinen rouhittua mustapippuria
Valmistusohje:
Huuhtele parsat, broccolinit, paprikat, kesäkurpitsat ja kevätsipulit. Napsauta parsan varsista puumainen osa pois ja kuori varret kevyesti noin puoleen väliin. Kieputa kunkin parsan varren ympärille broileripekonisiivu. Tee minipaprikoihin viilto pitkittäissuunnassa, ja täytä ne juustolla. Työnnä vartaisiin peränjälkeen broilernakkeja- ja makkaroita, pekoniin käärittyjä parsoja, broccolineja, kevätsipuleita, juustolla täytettyjä paprikoita sekä minikesäkurpitsoja.
Vesimeloni-mansikkasalaatti (4:lle)
Tarvitset:
400g mansikoita
1 kg vesimelonia
125g pieniä mozzarella-juustopalloja
kourallinen tuoretta basilikaa
4 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl sokeria
Valmistusohje:
Poista mansikoista kannat ja halkaise ne kahtia. Kuori ja kuutioi vesimeloni tasakokoisiksi paloiksi. Lisää mansikoiden ja vesimelonin joukkoon mozzarellapallot sekä basilika. Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla sokerin kera, kunnes ne muuttuvat kauniin paahteisen ruskeiksi. Viimeistele salaatti ripottelemalla karamellisoidut siemenet salaatin päälle.
Raikas vesimeloni-mansikkasalaatti viimeistellään karamellisoiduilla auringonkukansiemenillä.
Kesäkurpitsasalaatti (4:lle)
Tarvitset:
400g kesäkurpitsaa
kourallinen tuoretta basilikaa
Kastike:
1 miedohko chili
1/2 sitruunan mehu
hyppysellinen sormisuolaa
hyppysellinen mustapippurirouhetta
Valmistusohje:
Huuhtele kesäkurpitsa ja poista kova kanta. Halkaise se kahtia pituussuunnassa. Höylää kurpitsasta ohuita ja pitkiä suikaleita esimerkiksi juustohöylää apuna käyttäen. Lisää joukkoon kourallinen tuoreita basilikan lehtiä. Seuraavaksi valmista kastike. Pilko chili pieneksi, lorauta joukkoon puristettu sitruunan mehu ja mausteet. Sekoita kastike ja tarkista maku. Kaada kastike kesäkurpitsojen ja basilikan joukkoon. Anna salaatin maustua tovin ennen tarjoilua.
Yhteistyössä Jyväbroiler