Huevos rancheros – meksikolainen aamupala, joka sopii kiireettömään viikonloppuaamuun. Otin oikeuden lisätä salsa-kananmunapannun tulista chorizo-makkaraa, joka toimi erinomaisesti. Annos viimeistellään kevätsipulilla ja tuoreella korianterialla sekä nautitaan rapean paahtoleivän ja avokadoviipaleiden kera.

 

Huevos rancheros (4:lle)

Tarvitset:
6 tomaattia
1 punainen chili
1 valkosipulinkynsi
1 limetin mehu
2 sipulia
150g tulista chorizo-makkaraa
0,5 dl hyvälaatuista oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
2 tl sokeria
2 tl vihreää Tabasco-kastiketta
4 kananmunaa
50g cheddar-juustoa
3 kevätsipulia
ruukku tuoretta korianteria

Tarvitset myös:
2 avokadoa
paahtoleipää

Valmistusohje:
Aloita valmistamalla salsa. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kuutioi pieneksi. Pilko chili ja murskaa kuorittu valkosipulinkynsi tomaattien joukkoon. Halkaise lime, ja purista sen mehu seokseen. Kuori sipulit ja hienonna pieneksi. Kuullota sipuleita kuumalla pannulla oliiviöljyssä kunnes sipuli muuttuu pehmeäksi ja läpikuultavaksi. Lisää joukkoon siivutettu chorizo-makkara, ja kääntele sipuli-makkaraseosta tovi pannulla. Kaada sipulit ja makkarat tomaattisalsan joukkoon. Mausta sormisuolalla, sokerilla sekä Tabasco-kastikkeella. Sekoita salsa kunnolla ja anna sen maustua tovi. Kaada salsa paistinpannulle ja anna porista kunnes ylimääräinen neste haihtuu pois. Riko salsan päälle kananmunat ja ripottele juusto. Anna kypsyä hiljalleen kunnes kananmunan valkuaiset ovat kypsyneet. Keltuaiset saavat jäädä juokseviksi.  Viimeistele annos ripottelemalla pinnalle pilkottua kevätsipulia sekä tuoretta korianteria. Tarjoile paahtoleivän ja viipaloitujen avokadojen kera.

 
 
Alkuperäinen resepti Avaruusasema-blogista. Kiitokset inspiraatiosta!