treffi_logo
Juhlimme ystäväni Kaisan läksiäisiä taannoin rennossa ja iloisessa Treffissä. Keskiviikkona alkuillasta paikka oli jo ääriään myöten täynnä – siispä muista pöytävaraus!

 

Aloitimme illan juhlallisesti kuohuvalla, eikä millä tahansa kuohuvalla, sillä ravintolan omistaja  Andy kiikutti pöytäämme pullon samppanjaa. De Saint Gall Blanc de Blancs Premier Cru Bru -samppanja on eloisa, intensiivinen ja väriltään vihreän kultainen kuplajuoma. Nam nam!
 
 
Ruokavalinta osoittautui helpoksi. Alkupalaksi valitsimme yksimielisesti jaettavan alkupalalankun, ja pääruoaksi keittiömestarin yllätyslankun.

 

Alkupalankkujen saapuessa pöytään haukoimme henkeämme. Puuhiilillä grillattuja porsaan ribsejä, kimchi mayoa & kurttukaali slawta ja mustekalaa, rapuja, valkosipulia sekä rapeaa leipää. Omaksi suosikikseni lankulta nousi ehdottomasti soijamarinoitu lohi kurkku-galangsalaatilla. Superhyvää!

 

Laseihimme kaadettiin Itävaltalaista Steininger Grüner Veltlineria, joka on maultaan kuiva, limettinen, sekä mineraalinen. Tyylikäs viini kaiken kaikkiaan.
 
 
Jaettavat annokset ovat muutenkin parasta – saa maistaa kaikkea, ilman annoskautetta.
 
 
Pääruokien kanssa nautiskelimme Le Reveil Cabernet Sauvignon -punaviiniä. Mausta löytyy marjaisuutta ja mausteisuutta. Pitkä jälkimaku kruunaa suutuntuman. Viini on omiaan grillattujen ruokien kanssa nautittavaksi.
 
 
Pääruokalankku oli aivan valtavan kokoinen – etenkin runsaan alkupalakattauksen jälkeen. Lankulta löytyi mm. oikein toimiva kanasalaatti, jossa maistui grillatun kanan lisäksi rapea savukylki, parmesan, pinaatti sekä pikkelöity kurkku. Salaatin vieressä kaverina bataattiranuja.
 
 
 
Lankulta löytyi tietysti muutakin. Täydellisesti kypsennetty 250g entrecôte-pihvi viherpippurivoilla sekä  Artun funky falafelit soosien kera.  Life is good.
 
 
Aivan mieletön setti, taas kerran. Treffin à la carte ei ole pettänyt vielä kertaakaan. Alkupalalankku kustantaa vain 20€, ja pääruokalankku 50€ kahdelle. Sopuhinta moisista herkuista!
 
Jälkiruokaa emme olisi meinanneet jaksaa, mutta sorruimme kuitenkin. Tahmea fudge brownie itsetehdyn jäätelön kera. Jälkkäriviiniksi valikoitui rakkauden viiniksikin kutsuttu  Brachetto d’Acqui Castelgaro, makea ja pirskahteleva jälkkäriviini Italian Piemontesta.
 
Kyllä se Treffi vaan hommansa osaa.  Ja parasta kaikessa on rento ja ystävällinen palvelu.  Tarjoilijoilla ja keittiöhenkilökunnalla on aito kiinnostus asiakkaittaan kohtaan, ja se näkyy.  Huomasin, että useammassa pöydässä asiakkaiden kanssa jutusteltiin kiireettömästi niitänäitä ja kyseltiin kuulumisia.
 
 
Yhteistyössä Treffi Pub & Bistro