Kesän odotetuin ruokafestari on startannut. Osallistuin tänään Taste of Helsingin avajaisseremoniaan, jossa törmäsin kaikkiin mahdollisiin ruokabloggaajaystäviini, mikä ei sinänsä ollut yllätys, hyvästä ruoasta kun kaikki tykkäämme. Minulle gourmet-festarit olivat ensimmäiset laatuaan, mutta tiesin mitä odottaa edellisvuosien hehkutuksen perusteella. 
Sää helli festarikävijöitä pienestä tuulesta huolimatta.

Taste of Helsingin festivaalialue sijaitsee Helsingin keskustassa Kansalaistorin puistossa, eli Kiasman, Musiikkitalon ja Sanomatalon välittömässä läheisyydessä. Festivaalialueelle tulee hankkia pääsylippu esim. Tiketistä tai paikan päältä portilta. Liput kannattaa hankkia nopeasti, sillä osa kattauksista on jo loppuunmyyty!

Tänä vuonna festareilla on mukana 10 suomalaista huippuraflaa. Smakby perui osallistumisensa viime metreillä, ja heidän sijaan tapahtumassa kokkaa meksikolaishenkinen ravintola Patrona. Jokaisella ravintolalla on tarjolla kolme tai neljä ruokalajia – kaikkiaan annoksia on 35 kappaletta, eli maisteltavaa riittää. Festareiden virallinen valuutta on pelimerkin oloinen ”markka”, joka on arvoltaan yhden euron. Pelimerkkejä eli markkoja voi hankkia paikan päällä sijaitsevasta Taste of Helsinki -pankista. Alueella kiertelee myös aktiivisesti markanvaihtajia. Maisteluannokset maksavat noin 5-6 markkaa kipale.
Taste of Helsingin ”isä” ja kantava voima Barry McNamara otti vastaan nälkäisen
 kutsuvierasjoukon avajaisseremoniassa.
Mutta nyt itse asiaan eli annoksiin. Maistelimme poikaystäväni kanssa vaatimattomasti kolmeatoista(!) annosta ja nautiskelimme samppanjabaarin kuohuvista. On muuten erinomainen idea jakaa annokset kaverin kanssa, niin pääsee maistelemaan entistä useampaa herkkuannosta.
 Brödin Kirjolohi-annos: ”poltettua” lohta, perunaa, kermaviiliä ja mallasleipää.
Yksi päivän suosikkiannoksistani.


 Samaisen puulaakin savustettu härkätartar toimi erittäin hyvin lehtipersiljamajoneesin 
ja kirpsakoiden ketunleipien kera. Erityismaininta Brödin suurikokoisista annoksista.

Annosten välissä oli aikaa vaihtaa kuulumisia ja kertoa kesälomasuunnitelmista.

Kuvassa keskellä Liemessä -blogista tuttu Jenni.
Pääruoista suosikikseni nousi hieman ehkä yllättäen Pastorin Tamarindilla glaseerattu vasikanposki mausteisella kvinoasalaatilla. Maukasta, raikasta ja suussa sulavaa poskea.
 Poikaystävä pysyi linjassaan ja tykästyi Kaskiksen reilun kokoiseen annokseen, jossa oli ylikypsää paahdettua possunkylkeä, bbq-kastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia.
 
Päivän toinen possuannos oli Gastrobar Emon rypsipossun ribsit chipotlen kera.
Herkkua, liha irtosi luusta kauniisti ja possun pinta oli rapsakka.

Pastorin Pulpo Al Olivo annoksessa oli pitkään kypsennettyä mustekalaa sekä ihanan rapea peruna-oliivikakku misomajoneesilla.  Pidän todella paljon mustekalasta, mutta tässä annoksessa sen maku jäi turhan mitäänsanomattomaksi.

Pääsin maistamaan jo etukäteen Ragun ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa, ja osasin suositella sitä poikaystävälleni. 

Upea annos, ja erityispisteet superherkulliselle karitsamakkaralle.

Jälkkäreistä maistoin ensimmäisenä Sinnen tuulihattua valkosuklaamoussen ja vadelmasorbetin kera. Kauniin annoksen pisteitä laski kova ja kuivahko tuulihattu. Kokonaisuutta kompensoi kuitenkin täydellinen täyte sekä raikas sorbetti.

  
 Brödin jälkkäripöydässä näytti tältä.

 Ja tällä kertaa jätin parhaan annoksen esittelyssä viimeiseksi.
Kyseessä on nimittäin kaikkien jälkiruokien kuningatar, ravintola Ragun 
lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä. 
Tämän täydellisempää jälkiruokaa ei ole, ja uskallan väittää ettei ihan heti tule.

Joko kävitte Taste of Helsingissä? Mikä oli sinun suosikkiannoksesi?

Yhteistyössä Taste of Helsinki