chiansiemenvanukas_3
 
Rakastan chian siemeniä, ja syön niitä lähes päivittäin – yleensä smoothien joukkoon sekoitettuna. Muut superfoodit eivät ole (ainakaan toistaiseksi) saavuttaneet vastaavanlaista pysyvää asemaa keittiössäni. Pidän chian siementen mausta ja koostumuksesta. Muutamien minuuttien liottamisella  siemenistä saa hyytelömäisen massan, joka käy helposti muunneltavaksi vanukaspohjaksi.

Tässä supernopean ja helppotekoisen chia-vanukkaan resepti, jossa maistuu pehmeä mantelimaito ja banaani. Vanukas sopii aamupalaksi tai vaikkapa arkipäivän jälkkäriksi.

 

Chia-vanukas (1 iso tai 2 pientä annosta)

Tarvitset:
2,5 dl mantelimaitoa
3 rkl chian siemeniä
1 banaani

koristeeksi:
mustikoita

Lusikoi chian siemenet mantelimaidon joukkoon sekoittaen. Annan seoksen hyytelöityä jääkaapissa noin viidentoista minuutin ajan. Lisää joukkoon banaani ja aja seos sileäksi massaksi teho- tai sauvasekoittimella.  Lusikoi vanukas annosmaljoihin ja koristele mustikoilla.