Rakastan chian siemeniä, ja syön niitä lähes päivittäin – yleensä smoothien joukkoon sekoitettuna. Muut superfoodit eivät ole (ainakaan toistaiseksi) saavuttaneet vastaavanlaista pysyvää asemaa keittiössäni. Pidän chian siementen mausta ja koostumuksesta. Muutamien minuuttien liottamisella siemenistä saa hyytelömäisen massan, joka käy helposti muunneltavaksi vanukaspohjaksi.
Tässä supernopean ja helppotekoisen chia-vanukkaan resepti, jossa maistuu pehmeä mantelimaito ja banaani. Vanukas sopii aamupalaksi tai vaikkapa arkipäivän jälkkäriksi.
Chia-vanukas (1 iso tai 2 pientä annosta)
Tarvitset:
2,5 dl mantelimaitoa
3 rkl chian siemeniä
1 banaani
koristeeksi:
mustikoita
Lusikoi chian siemenet mantelimaidon joukkoon sekoittaen. Annan seoksen hyytelöityä jääkaapissa noin viidentoista minuutin ajan. Lisää joukkoon banaani ja aja seos sileäksi massaksi teho- tai sauvasekoittimella. Lusikoi vanukas annosmaljoihin ja koristele mustikoilla.
Ihana kuva! meilläkin on syöty säännöllisesti chiasiemeniä vaikka nyt ne on jääneet hieman yhden paahdetun pellavarouheen jalkoihin 🙂
Oi! Kuulostaa ihanalta. Mieheni syö chian siemeniä päivittäin. Itse en ole vielä liiemmälti niistä innostunut, mutta tuota aion kokeilla.
Nammm! Kuulostaa hyvältä – ja mikä kuva! WOW!
Kiitos Anne <3 Jep, pellavansiemenethän toiminee aivan yhtä hyvin!
-Heidi
Kokeile Teija ihmeessä – ja jos kaipaat enemmän makua, laita joukkoon vaikkapa suosikkimarjojasi. Tämä vanukas on mauiltansa suhteellisen neutraali.
-Heidi
Kiitos Hanna kehuista, erityisesti lämmittää mieltäni, koska fanitan sun kuvia ihan kympillä 😉
-Heidi