Olen käynyt kiinalaisessa ravintolassa syömässä viimeksi parisen vuotta sitten. Miksi? Koska houkuttelevampiakin vaihtoehtoja on, ja iänikuinen kana kung po ei varsinaisesti ole ensimmäisenä listallani. Useissa kiinalaisissa ravintoloissa tarjonta on tylsää ja useimmat ruokalajit maistuvat keskenään liian samanlaisilta. Tai oikeastaan mikään raaka-aine ei maistu tai erotu kastikkeen alta.
Tasty Living Helsinki -blogin Anna järjesti taannoin kouralliselle bloggaajia illallisen Katajanokalla sijaitsevassa kiinalaisessa Peninsula 1899 Helsinki -ravintolassa. Kyseinen ravintola ei ole mikä tahansa kiinalainen ravintola, vaan se lupaa asiakkailleen autenttisen sichuanilaisen keittiön makuja. Sichuan on maakunta Kiinan lounaisosassa, ja sen keittiö luetaan yhdeksi maailman parhaimmista. Sichuanilainen keittiö tunnetaan erityisesti chilien ja sichuaninpippurien runsaasta käytöstä.

Astuessani ravintolaan sisälle, se yllätti minut koollaan. Valtavassa ravintolassa on asiakaspaikkoja lähes kaksisataa, ja se pitää sisällään suuren pääsalin lisäksi useampia kabinetteja.

Ennen kuin istuuduimme pöytään, ravintolan omistaja Sini esitteli meille tiloja ja pääsimme jopa kurkistamaan menoa keittiön puolelle. Kaiken tämän lomassa kuulimme mielenkiintoisia tietoiskuja kiinalaisesta tapa- ja ruokakulttuurista. Viimeistään tässä kohtaa ymmärsin, etten itseasiassa ole koskaan syönyt autenttista kiinalaista ruokaa, sillä repertuaari on koostunut pääosin aivan jostain muusta, lähiravintoloissa liian usein tarjotuista hapanimeläkastikevirityksistä  epämääräisten friteerattujen palluroiden kera.

Mutta nyt itse asiaan. Pöytään kannettiin kiihtyvällä tahdilla upean näköisiä annoksia. 
Alkuun maistelimme muun muassa erilaisia dim sumeja, ja parhaiten mieleeni painuivat ihanat crystal shrimp dumpligsit. 

 


Istuimme neliön mallisessa suurehkossa pöydässä, jonka keskelle oli asetettu ns. ”lazy susan”, eli pyörivä lasilevy, jonka päältä kunkin pöydässä istuvan oli helppo napata haluamiansa ruokalajeja vain levyä kevyesti pyöräyttämällä. 

Nämä ihanat jättikatkaravut katosivat lautasilta ennätysvauhtia.

Suosikikseni nousi hieman yllättäen rapeaksi fritattu hapanimeläkala, jota taisin napata lautaselleni joka kerta lisää kun annos pyörähti nenäni ohitse.

Toinen ehdoton suosikkini pääruoista oli kampasimpukat XO-kastikkeessa. 
Kuvien perusteella voisi saada kuvitelman, että ravintola on kallis, mutta todellisuudessa
annosten hinnat eivät radikaalisti poikkea muiden kiinalaisravintoloiden hintatasosta annosten laadukkaat raaka-aineet huomioonottaen.

Tiedostan, että kirjoitukseni on harvinaisen ylistävä, mutta en löytänyt ruoasta tai palvelusta moitteen sijaa. Katajanokka on myös yllättävän lähellä nyt kun sinne on pätevä syy mennä.

Tämä kookoskana-annos on hyvä esimerkki annoksesta, jonkalaisia ei ole tyypillisissä Suomessa sijaitsevissa kiinalaisissa ravintoloissa totuttu näkemään makunsa saati ulkonäkönsä puolesta.

Jälkiruoaksi klassinen kurpitsakakku  poikkeuksellisesti suomalaiseen sielunmaisemaan tuunattuna jäätelön ja lakritsikastikkeen kera.  Ei hassumpi kombo.

  Jälkiruoan viimeisteli veistoksellinen ”hedelmälautanen”. 
(Vai onko se sittenkin hedelmäpatsas?)

***
Ja nyt otsikossa mainitsemaani illalliskutsuun.
Yksi teistä pääsee minun ja Hannan Soppa-blogin Hannan sekä hänen bloginsa lukijan kanssa nauttimaan Peninsula 1899-ravintolaan autenttisen kiinalaisen hotpot-illallisen maanantaina 15.12. kello 18.00. 
Mikäli kalenterisi on tyhjä tuolloin ja mielit illalliselle – jätä kommenttisi tähän postaukseen. Muista myös mainita sähköpostiosoitteesi, niin voin ottaa voiton napsahtaessa sinuun yhteyttä. 
Ilmoitan voitosta henkilökohtaisesti  s-postilla viimeistään perjantaina 
12.12. kello 18.00 mennessä.
 
Hotpot-illallisen tarjoaa Peninsula 1899.

***

Ravintolan sijainti:

Peninsula 1899
Authentic Chinese Restaurant
Katajanokanlaituri 5
00160 Helsinki

Ravintolaa suosittelevat myös:
Hannan Soppa
Avaruusasema
Tasty Living Helsinki
White Trash Disease

Yhteistyössä Peninsula 1899.