Kävimme perjantaina tyttöjen kanssa töiden jälkeen sushilla ikään kuin afterwork-hengessä. Mikä henkireikä rankan työviikon päätteeksi! Ravintolaksi valikoitui taas kerran Eerikinkadulla sijaitseva Sumo. Tajusin juuri, että olen käynyt Sumossa ainakin kymmenen (ellen jopa kaksikymmentä) kertaa, enkä ole postannut ravintolasta kertaakaan. Asia korjataan samoin tein. Sumo on erityisen kiva ravintola sen vuoksi, että siellä on lähes aina tilaa – ja hintataso on mielestäni japanilaiseksi ravintolaksi erittäin kohtuullinen. Sushi kun yleensä tuppaa olemaan hintatasoltaan kallista. Sen jälkeen kun olen itse valmistanut sushia muutamaan kertaan, niin ymmärsin kyllä myös miksi. Nuo kauniit tasaiset rullat eivät synny itsestään ja laadukkaat raaka-aineet maksavat.
 Salmon trio nigirit

Olen rakastunut wakame-merileväsalaattiin. Tilaan sitä lähes aina sushien kaveriksi. Tämä annos oli tähänastisista wakamesalaateista paras!
Sumon menulta löytyy sushin lisäksi paljon muitakin japanilaisia ruokalajeja. Jostain kumman syystä päädyn kuitenkin lähes aina susheihin. Kun tarkemmin mietin, ravintolakäynneistäni noin kahdeksankymmentäprosenttia suuntautuu nimenomaan sushiravintoloihin. Minkäs teet, voisin syödä sushia päivittäin. Siitä tulee hyvä olo fyysisesti ja henkisesti. Oletteko samaa mieltä? Vai löytyykö lukijoista sellaisia, jotka eivät sushista  niin välitä? Vierastin itse vielä kymmenisen vuotta sitten raakaa kalaa ja aloitin sushikokeilut turvallisesti california-makirullilla. Sittemmin pääsin jutun juureen kiinni, ja nykyisin raa’at kalat menevät sellaisenaan sashimin muodossa mukisematta. Nam!

Mikä on sinun  tämänhetkinen suosikkisi sushiravintoloista?