Rakkaus häränhäntiin syntyi muutama viikko sitten, kun keittelin niistä lientä vietnamilaista lihakeittoa varten. Ja uskokaa tai älkää, tämä oli ensimmäinen kerta kun olin häntien kanssa kosketuksissa. Seuraavalla viikolla juoksin taas lihatiskiltä kotiin hännät kainalossa, nyt vuorossa oli tacot häränhännillä täytettynä ja savujuustokastikkeella höystettynä. Erittäin toimiva kombo! 

Osallistun reseptilläni Valion järjestämään kilpailuun, jossa yhdeksän ruokabloggaajaa on kehittänyt oman ”Kipparin kaveri”- katuruokareseptinsä Kippari-sulatejuustoja käyttäen. Äänestämällä reseptiäni voittoon, voit voittaa kivan tuotekorin, jonka sisältö on kuvattuna tarkemmin alla. Nyt siis kipinkapin äänestämämään. *hophop*

Pääset äänestämään reseptiäni tästä linkistä. 


Äänestysaikaa on 31.10. saakka.

Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan tuotekori, jossa on Valio Kippari sulatejuustojen lisäksi 
mm. Liemessä-ruokablogin pitäjä Jenni Häyrisen ihana Katukeittiö-kirja.


Häränhäntätacot (4:lle)

Häränhäntien valmistukseen:
5 häränhäntää
n. 1 l vettä
1 rkl suolaa
1 rkl paprikajauhetta
4 kokonaista maustepippuria
4 kokonaista mustepippuria
3 laakerinlehteä

Kipparikastike:
1,5 dl kermaa
100g Kippari savunmakuista sulatejuustoa

Täytteeksi:
pala kurkkua
1 paprika
1 avokado
1 kevätsipuli varsineen
1 mieto chili
kourallinen tuoretta korianteria

sekä 4 suurta tai 8 pientä tortilla-lättyä

Häränhäntien valmistus:
Laita häränhännät kannelliseen uunivuoan pohjalle. Kaada häntien päälle vesi ja lisää mausteet. Lisää tarvittaessa vettä sen verran, että hännät peittyvät. Laita kansi päälle. Anna häntien kypsyä ja tekeytyä n.110-asteisessa uunissa yön yli. Siivilöi liemi erikseen. (Liemi kannattaa ehdottomasti käyttää hyödyksi ruoanlaitossa vaikkapa pakastaa seuraavaa lihakeittopäivää varten). Erottele liha luista ja poista lihasta suurimmat rasvat. Revi liha irtonaisemmiksi säikeiksi esimerkiksi haarukkaa apuna käyttäen.
Kipparikastikkeen valmistus:
Kuumenna kerma pienehkössä kattilassa. Lisää joukkoon pieneksi leikattu Kippari-sulatejuusto. Sekoita koko kuumentamisen ajan kunnes sulatejuusto on sulanut kastikkeeseen. Ota kattila pois liedeltä ja valuta kastike kulhoon siivilän läpi. Lopputuloksena on sileä, täyteläinen ja savunmakuinen kastike. Täydellinen kaveri häränhännille!

Annoksen viimeistely:
Pilko kurkku, paprika, avokado, sipuli ja chili. 
Kasaa kuumennetun tortilla-lätyn päälle häränliha sekä muut täytteet. Viimeistele annos kipparikastikkeella sekä tuoreella korianterilla.


                                                        Mikä on sinun suosikki kaverisi Kipparille?
                                           Jätä bravuuri reseptisi tai ehdotus blogin kommenttikentään!
Yhteistyössä Valio 
www.blogirinki.fi