Vihdoin se on täällä, nimittäin kesä. On sitä odotettukin.  Auringonpaiste tuo mukanaan kaikki ihanat kesäjuhlat, juhannuksen, piknikit ja mökkiviikonloput. Kaikkia näitä yhdistää hyvä ruoka.  Loin kesän juhliin sopivan menun Castello White -valkohomejuuston innoittamana.
Kippis kesälle!


MENU:

Mansikkainen valkohomejuustosalaatti

*****

Päärynä-valkohomejuustopizzat
*****

Uuni-valkohomejuusto kesän marjoilla

Mansikkainen valkohomejuustosalaatti (4:lle)

n. 100g punamangoldi-salaatinlehtiä
n. 100g vuonankaalia
kourallinen herneenversoja
1/2 kurkku
1/2 litraa tuoreita mansikoita
150g Castello White valkohomejuustoa 
1 dl saksanpähkinöitä

Lisäksi:
balsamicokastiketta
oliiviöljyä
ripaus vastajauhettua mustapippurirouhetta

Kokoa salaattipohja punamangoldista, vuonankaalista, herneenversoista ja  pieneksi pilkotusta kurkusta. Nosta salaattipohja tarjoiluvadille. Puolita mansikat ja leikkaa valkohomejuusto ohuiksi siivuiksi salaatin joukkoon. Viimeistele annos saksanpähkinöillä. Tarjoile salaatin kera balsamicokastiketta, hyvälaatuista oliiviöljyä ja vastajauhettua mustapippuria.

Raikkaan alkusalaatin kaveriksi sopii viileä kuohuviini tai shamppanja.


Minipizzat sopivat myös evääksi kesäpiknikille.

Päärynä-valkohomejuustopizzat (4:lle)
Pizzapohja:
2 dl vettä
1/3 osa pkt tuoretta hiivaa
5 dl pizzajauhoja   

Täytteeksi:
oliiviöljyä
2 pientä päärynää
100g ilmakuivattua kinkkua
100g mozzarella-juustoraastetta
kourallinen pinjansiemeniä
Pinnalle:
ruukku tuoretta rucolaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää pizzajauhot seokseen vähitellen ja alusta massa taikinaksi. Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Kauli taikina ohueksi levyksi hyvin jauhotetulla pinnalla. Painele taikinasta pyöreällä muotilla sopivankokoisia minipizzapohjia (iso viini- tai drinkkilasi käy tähän hyvin) ja asettele ne leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. 
Sivele pohjat ohuelti oliiviöljyllä. Kuori päärynät ja siivuta ne mahdollisimman ohuiksi siivuiksi pituussuunnassa. Lado kullekin pohjalle muutama ssiivu päärynää, lisää täytteeksi vielä siivu ilmakuivattua kinkkua ja valkohomejuustoa sekä mozzarellaraastetta. Ripottele pinnalle vielä pinjansiemeniä. Paista minipizzoja 225 asteessa n. 8-10 minuutin ajan.
Tasakokoiset minipizzapohjat luonnistuvat esimerkiksi isoa viinilasia muottina käyttäen.
 Päärynä pizzassa saattaa kuullostaa turhan eksoottiselta – mutta voin luvata, että se toimii.

 Yksinkertainen ja kaunis jälkiruoka syntyy käyttämällä valkohomejuusto nopeasti uunissa –
 ja kasaamalla sen päälle kauden marjoja hunajan kera.
Uuni-valkohomejuusto kesän marjoilla (4:lle)

tuoreita kesän marjoja ja hedelmiä
1 rkl juoksevaa hunajaa
Koristeeksi:
sitruunamelissan lehtiä
Poista juuston käärepaperit. Kuori juuston yläosan päältä valkohomekerros ohuelti terävän veitsen avulla ja aseta se leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille tai uuninkestävälle lautaselle. Paista juustoa n. 150 asteessa 5-10 minuutin ajan. Ole tarkkana, ettei juusto pääse sulamaan liikaa – riittää että sisus pehmenee. 
Ota juusto uunista ja koristele se marjoin ja hedelmin. Valuta päälle hunajaa ja viimeistele se sitruunamelissan lehdin.
 #Castellokeskiviikko


Yhteistyössä Castello White