Kuka tunnustaa tykkäävänsä voileipäkakuista? En ole toistaiseksi päässyt maistamaan oikeasti hyvää voileipäkakkua, vaan kokemusteni mukaan suuhun jää pyörimään epämääräinen sulatejuuston maku. Mutta koska pidän ajatuksesta suolaisesta kakusta, keikautin tämän herkullisen lohihyytelön kakun muotoon. Tämä kakku on kaunis näky juhlapöydässä, mutta myös riittoisa tarjottava tuhdin rakenteensa vuoksi.
Juhlava kalakakku (n. 16-20 hengelle)
Täyte:
6 liivatelehteä
300g kylmäsavulohta
2 punasipulia
1 kurkku
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta (esim. Valio Kuohu)
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
1 dl tilliä hienonnettuna
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 sitruunan mehu
Pohja:
6-7 viipaletta Realia tai saaristolaisleipää
Koristeeksi:
katkarapuja
tilliä
ruohosipulia
Peitä irtovuoan pohja (24 cm) pyöreän muotoisella leivinpaperin palalla. Vuoraa myös vuoan reunukset huolellisesti vuoan korkuisilla leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Näin kakun täyte ei tartu ikävästi irtovuoan reunoihin, vaan saat kauniin tasaisen lopputuloksen.
Leikkaa leivät pieniksi kuutioiksi. Painele leipämassa tasaisesti irtovuoan pohjalle.
Upota liivatelehdet kylmään veteen n. 5 minuutin ajaksi.
Leikkaa lohi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipulit. Huuhtele ja kuori kurkku. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi.
Vaahdota kasvisrasvavalmiste kulhossa. Lusikoi joukkoon tuorejuusto ja sekoita kertaalleen. Lisää vaahtoon lohi, sipulit, kurkku, ruohosipuli, tilli ja pippurirouhe. Sekoita massa tasaiseksi.
Purista sitruunan mehu pieneen kattilaan. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä kevyesti liika vesi pois ja liuota lehdet kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
Kaavi täyte nuolijalla leipäpohjan päälle tasaisesti ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Juuri ennen tarjoilua poista irtovuoan reunat sekä leivinpaperit kakun reunoilta. Koristele kakku katkaravuilla, tillillä sekä ruohosipulilla.
näyttää niin hyvältää….
Kiitos, ei muuta kuin kokeilemaan 😉
-Heidi
Näyttääpäs herkulliselta! Minäkään en oikein normi voileipäkakuista välitä, mutta tätä täyteneepi ehkä kokeilla!:)
http://tummatukkainentytto.blogspot.fi/
Kantsii kyllä – on mielestäni todella paljon parempaa!
-Heidi
Hip hei Heidi 🙂
Erittäin herkullisia pöperökuvia sinulla!
Itse olen pienestä pitäen harrastanut ruuanlaittoa, mutta en noin aktiivisesti kuin sinä.
Kuinka jaksat paljon tehdä ja kuvata?
Hienoa toimintaa, tuli nälkä ja halu ryhtyä kokkailemaan, kun katselin kuviasi.
Oletko kuinka pyöreä, kun jatkuvasti noin paljon herkkuja teet?
Iloista ja maistuvaa viikonloppua 😀
t. Alex 🙂