Ruokakaupasta tarttui mukaan heräteostoksena kaksi puolen kilon pussia tuoreita ruusukaaleja, sillä ne olivat tarjouksessa alle euron pussukka. Ei hassumpi hinta moisesta herkusta. Olen kuolannut useamminkin tuoreiden ruusukaalien perään, mutta jättänyt ne rauhassa hyllylle korkean hintansa vuoksi. Kehittelin kaapissa olevista aineksista nopean ja simppelin lisäkkeen, joka valmistui muutamassa minuutissa.
Ruusukaali-saksanpähkinälisäke (4:lle)
500g tuoreita ruusukaaleja
ripaus sormisuolaa
ripaus mustapippuria
loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
kuorittuja saksanpäkinöitä
Keitä puhdistettuja ruusukaaleja noin kymmenen minuutin ajan vähässä vedessä. Kaada vesi pois ja pyöräytä ruusukaalit kuumalla pannulla suolan, pippurin, oliiviöljyn ja pähkinöiden kera.
3 joulukuun, 2012
Jätä kommentti