Eilen yht’äkkiä töissä iski huimat vilunväreet sekä väsymys. Kotona mittasin kuumeen – ja sitähän olikin peräti 39 astetta. Tänään olen  ollut sairaslomalla, nukkunut ja lohduttanut itseäni hyvällä ruoalla. Kipeänä ollessa pitää kuulemma syödä paljon inkivääriä. Sen tein, valmistin nimittäin itselleni lohesta sashimia. Enkä säästellyt inkiväärin kanssa. Pyydän sitä aina ravintolassakin ekstra-annoksen.
Olen leikannut lohta susheja/sashimia varten vain parisen kertaa – ja ensimmäisellä kerralla katselin useamman opetusvideon YouTubesta ennen leikkuuseen ryhtymistä. Tässä on yksi havainnollistava video, ja leikkaustekniikka on sopivan yksinkertainen tällaiselle aloittelijalle. (Tuo videon taustalla soiva musiikki on aivan karsea, yrittäkää siis jättää se huomiotta…) Katsotteko te muut ruoanlaittoon vinkkejä YouTubesta? Olen havainnut sen todella hyväksi informaationlähteeksi etenkin silloin kun kokkaan jotain sellaista, jonka ohjetta on vaikea hahmottaa esim. lukemalla reseptikirjasta.
Ja vielä lohen laadusta sen verran, että kannattaa aina erikseen varmistaa kalakauppiaalta kalan soveltuvuus raakana käytettäväksi. Tässä raaka-aineessa en myöskään pihistele hinnassa, vaan valitsen suosiolla laadukkaimman kalan käytettäväksi.
Sashimi 
hyvälaatuista tuoretta lohta (n. 80g per ruokailija)
avokadoa
vähäsuolaista soijaa
garia (marinoitua inkivääriä)
wasabi-tahnaa