Neljän viikon kesäloma on nyt vietetty. Tänään oli toinen päivä töissä, ja arki toimistolla alkaa tuntua jo normaalilta. Muistankohan viikon päästä edes olleeni lomalla? Asia mitä lomassa jään kaipaamaan ovat ehdottomasti hitaat aamut ja sitä hitaammat aamupalat. Nämä ruissämpylät tekevät kuitenkin arjenkin  kiireisistä aamuista hieman helpompia. 

Ruissämpylät (n. 20 kappaletta)

5 dl maitoa
50g tuoretta hiivaa
3 rkl siirappia
1 rkl sormisuolaa
1 dl öljyä
6 dl vehnäjauhoja
6 dl ruisjauhoja

Kuumenna maito kattilassa kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää seuraavaksi öljy, mausteet sekä jauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.  Jaa taikina n. 20 osaan, ja pyörittele niistä tasaisia sämpylöitä. Anna sämpylöiden kohota vielä tovi pellillä leivinpaperin päällä. Paista sämpylät 225 asteessa noin 10 minuutin ajan.
Mikäli reseptin annoskoko tuntuu suurelta, kannattaa pakastaa osa sämpylöistä, ja ottaa sieltä sulamaan tarpeen tullen. Ja täytynee vielä mainita, että itsetehtyjen sämpylöiden kappalehinnaksi jää murto-osa verrattuna kaupasta ostettuihin sämpylöihin.