Tässä on yksinkertainen, edullinen ja ennen kaikkea helppo resepti kesäisille leivoksille, jotka voi koristella mielensä mukaan lähes millä tahansa kauden marjoilla ja/tai hedelmillä. Lopputuloksena on soma taikinakori, joka on pullollaan herkullista vaniljavaahtoa sekä tuoreita marjoja.

Kesäiset mansikkaropposet (16 kpl)

Taikinakupit
100 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl kaurahiutaleita

Täyte:
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk vanilja tuorejuustoa

Koristeeksi:
Mansikoita
Sitruunamelissaa

Vaahdota kulhossa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Riko joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kippaa jauhoseos kosteaan seokseen. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja laita taikina jäähtymään hetkeksi jääkaappiin. (Tässä vaiheessa taikina näytti mielestäni liian löysältä, mutta jääkaapissa se tekeytyi tarpeeksi jämäkäksi, jotta sen muotoilu oli helppoa.)
Pyörittele taikina tasaiseksi tangoksi ja jaa se noin kuuteentoista osaan. Painele kukin taikinapallo nätisti reippaasti jauhotetuin sormin ison muffinsivuoan pohjalle sekä reunoille. Tee taikinasta ikään kuin ”kuppi” myöhemmin lisättävälle täytteelle. Paista piiraspohjia n. 200 asteessa  kymmenen minuutin ajan.
Vaahdota vaniljakastike ja lisää sen joukkoon tuorejuusto. Täytä muffinsivuoista irroitetut jäähtyneet taikinakupit valmistamallasi tuorejuustovaahdolla ja koristele mielesi mukaisesti marjoilla ja hedelmillä. Ropposissa voit käyttää halutessasi tuorejuustoseoksen tilalla pelkkää vispattua kuohukermaa.