Sunnuntaina juhlittiin poikaystävän synttäreitä rauhallisissa merkeissä. Ylläriksi leivoin pienen mansikkakakun.


idvadelmakakku

Niin, ja pitihän niitä lahojakin olla. Tietty.


Pienestä paketista paljastui… Iittalan Taika espressokuppi

Ja suuresta paketista löytyi puoliautomaatti Gaggia Baby Class espressokeitin. Pätevän näköinen vekotin. Muuta en sitten osaa sanoakaan, kun en ole kahvinjuoja. Keittimen valitsin tuotti jo pientä tuskaa, kun en ymmärtänyt laitteista oikeastaan mikään. Työkaverin avustuksella ja suosituksesta sitten päädyin tähän malliin. Vaikka itse en juokaan kahvia, veikkaan tämän lahjan ilostuttavan ainakin vieraita, jotka saavat tästä lähin herkkukahvia.


Sydämenmuotoinen mansikkakermakakku (3 munan kakku):
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1/5 prk vaniljatuorejuustoa
n. 1 dl kermaa
2 dl pakastemansikoita (sokeria maun mukaan, ei pakollinen)

Koristeluun:
2 dl kermaa
1 pieni rasia tuoreita vadelmia

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi massan joukkoon. Voitele vuoka ja jauhota se korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 25 min. Pohja on kypsä kun se irtoaa vuoan reunoista.
Vaahdota täytettä ja koristelua varten kerma. Sekoita erillisessä astiassa osa kermasta, tuorejuusto ja mansikat. Halutessasi voit makusi mukaan lisätä joukkoon mansikkahilloa tai hieman sokeria. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan, kostuta vedellä tai mehulla ja täytä kukin kerros täytteellä. Koristele kermavaahdolla ja vadelmilla.