Hihkuin onnesta kun sain kutsun Lakrids by Johan Bülow -dinnerille ravintola Raguun. Dinnerin kantava teema oli lakritsi, jota oli lisätty jokaiseen annokseen keittiön tervehdyksestä jälkkäriin, a dream come true. Vakkarilukijat tietävätkin, että olen varsinainen lakritsifriikki, jopa siinä määrin, että työterveydenhoitajani käski minun pysyä erossa lakritsasta kohonneen verenpaineeni vuoksi.
Illan aikana meistä piti huolta varsinainen dream team:
Antti Asujamaa, Sasu Laukkonen, Jonas Nielsen sekä Mikkel Marschall.
Alkupalana tarjoiltiin täyteläistä ja pehmeää maa-artisokkakeittoa, mausteena pikkelöity hunajameloni, sekä lakritsalla ryyditetty rapea näkkäri.
Vastapäätä ruokakuvia napsi Liemessä-blogista tuttu ihastuttava Jenni.
Tartar löytyy tällä hetkellä lähes jokaisen trediravintolan listalta, ja uskokaa tai älkää, lakritsalla maustetut paahdetut sipulit hapatetun raparperisinapin kanssa toimi annoksen kanssa paremmin kuin hyvin. Makukokemuksesta oppineena aion ehdottomasti käyttää lakritsia rohkeasti muissakin ruoissa kuin jälkkäreissä.
Sasu Laukkosen paahdettua kukkakaalia ja lakritsaa yhdistävä annos oli ihastuttavan oivaltava.
Täydellinen makukombo, jota haluaisin kokeilla itsekin.
Ilta oli kaikinpuolin mielettömän rento, ja jossain vaiheessa iltaa Nata pääsi nappaamaan Sasun kanssa kauan kaivatun kokkibändäriselfien. Menossa mukana myös Suusta Suuhun -blogista tuttu Alisa.
Illallisen suosikkiviiniksi nousi hieman yllättäen rose kuohuviini Cleto Chiarli Vecchia Modena Premium. Rapsakan kuiva, marjaisa viini on maultaan hienostunut sekä hapokas.
Tarkastin jo, ettei viiniä ole valitettavasti saatavilla Alkon valikoimista, eli pitänee laittaa nettitilaus menemään.
Nata, ravintolakerho Kakspistenollan arvoisa jäsen, viininmaisteluhommissa.
On se rankkaa.
On se rankkaa.
Pääruoka koostui 42 tuntia (!!!) haudutetusta possun vatsasta pikkelöidyn sellerin kera.
Kastikkeessa maistui muun muassa ruskistettu voi sekä raakalakritsi.
Kaunis annos, jossa ronski ja murea possunliha kohtasi hienostuneet komponentit.
Olen viimeisen vuoden aikana innostunut jälkkäriviineistä aivan erityisesti.
Lina Verdicchio Passito -viini on väriltään kauniin kullankeltainen.
Mausta löytyy trooppista hedelmää juuri sopivalla hapolla.
Ihanan suuressa jälkkärissä maistui kirpakka ja raikas tyrni lakritsan kera.
Täydellinen päätös täydelliselle illalle!
Illallisesta inspiroituneena blogiin on tulossa useampikin lakritsiresepti – stay tuned!
TÄYDELLISEN illallisen tarjosi Lakrids by Johan Bülow
26 helmikuun, 2016
Jätä kommentti