Arvoisa Ravintolakerho 2.0 suuntasi ensimmäistä kertaa ravintolakäynnille Helsingin keskustan ulkopuolelle. Määränpäänä oli sosiaalisessa mediassa hehkutettu Treffi Pub & Bistro Herttoniemessä, Itä-Helsingissä. Kiinnitin ensimmäistä kertaa varsinaisesti ravintolaan huomiota, kun mm. vannoutunut burgerimies Akseli Herlevi vihjaili Suomen parhaiden hampurilaisten löytyvän juurikin Treffistä. Samoin ravintolakerhomme jäsen Hanna kertoi myös käyneensä mestoilla, ja juurikin tuo mainetta niittänyt burgeri oli hänenkin suosikkilistallaan.
Kokoonnuimme porukalla Treffiin tämän viikon keskiviikkona Hannan, Lauran, Tian, Mikon ja Natan kanssa. Ravintola sijaitsee kätevästi metroradan varrella, aivan Herttoniemen metroasemaa vastapäätä.
Aloitimme illallisen lasillisilla mukavan kepeää proseccoa.
Seurueestamme piti huolta illan aikana itse ravintolan omistaja Andy, joka on luotsannut Treffiä jo toistakymmentä vuotta. Ruokaa ravintolassa on tarjottu vuodenvaihteesta lähtien ravintolan laajennuksen myötä. Treffin ruokafilosofia on yksinkertainen: rentoa, maistuvaa bistrohenkistä ruokaa huolettomassa ja aidossa ympäristössä. A la carte -listan lisäksi ravintolasta saa luonnollisesti arkisin myös lounasta ja brunssia tarjoillaan vaihtuvan teeman mukaan sunnuntaisin kello 12-15.
Treffin menu on kompakti, rouhea ja simppeli – sopivalla ripauksella hienostuneisuutta.
Alkupalaksi tilasimme keittiömestarin alkupalalankut koko seurueelle.
Lankut pitivät sisällään valikoiman alkupaloja, kuten esimerkiksi ihanan tahmaiset Iberico bbq -ribsit, joissa maistui barbequekastikkeen lisäksi hoisin-tyyppinen aasialainen kastike.
Erittäin toimiva kokonaisuus, ja pehmeä liha irtosi luusta vaivatta.
Ribsien kaverina lankulta löytyi simpukoita olut-chrorizoliemessä. Ai että, simpukat maistuivat hyvältä, ja myönnetään… ryystin lientä muutaman lusikallisen suoraan astiasta simpukoiden kadottua silmänräpäyksessä parempiin suihin. Ruokabloggaajien kanssa illastaessa nopeat kun syövät hitaat.
Simpukoiden lisäksi lankulla oli limegraavattua lohta sekä kampasimpukoita.
Kokille pisteet kampasimpukoiden täydellisestä kypsyysasteesta.
Viimeisenä muttei vähäisimpänä alkupalalajitelmassa oli maissihiutaleilla friteerattua kanaa piimä-korianteri dressingillä sekä chilidipillä. Aivan törkeän hyviä!
En olisi tilannut listalta varmastikaan friteerattua kanaa, joten onneksi päädyimme alkupalalankkuihin, jottei nämä herkkupalaset menneet minulta ohi!
Natan ilme tiivistänee mitä mieltä seurueemme oli Treffin alkupaloista…
Alkupaloista hullaantuneena epäilimme hieman yltäisivätkö pääruoat alkupalojen tasolle.
Turhan usein kun ravintoloissa panostetaan valtavasti alkuruokiin, ja pääruoka osoittautuukin jonkinasteiseksi pettymykseksi.
No niin, ja tässä se nyt on – Suomen parhaaksi burgeriksikin tituleerattu Treffin hamppari.
Mikko ja Laura tilasivat nämä komistukset pääruoaksi. Hampurilaisen välissä on puuhiilillä grillattu 220g Black Angus -pihvi, tomaattikastike, pikkelöityä punasipulia, suolakurkkua sekä omistajan Andyn salaisella reseptillä valmistettuaa chilikastiketta. Hampparin kyljessä itstehtyjä frittiperunoita sekä parmesantryffelimajoneesia.
No oliko se burgeri sitten maineensa veroinen?
Puolessa välissä annostaan Laura valitteli vatsansa olevan jo täynnä, ja hän uhkasi työntää loput hampurilaisesta taskuunsa, sillä ei suostuisi jättämään siitä palaakaan lautaselle.
Kyllä, oli se hamppari kaiken hypen väärti.
Loput porukasta jakoi keskenään keittiömestarin pääruokalankut.
Lankulta löytyi mielettömän hyvää ja mureaa entrecotea, vuodenjuustolla ja myskikurpitsalla täytettyjä salaatinlehtykäisiä sekä ekstrana niitä kuuluisia burgereita ranskisten kera.
Koko komeuden kruunasi tattikeitto pecorino-juustolla.
Jälkiruoaksi meille loihdittiin mieletön plätteri, jolla oli fudge brownieta sekä kirpakkaa
lime & lemon piirakkaa cointreau-marengin kera.
Huh, huh. Treffi Pub & Bistro I love you! <3
Ja loppukevennyksenä kuva Natasta ja hänen dogibagista.
Hyvää lihaa kun ei sovi heittää roskiin, vaan se viedään kotiin viemisiksi poikaystävälle!
Treffi on mainio ravintola, sinne kannattaa napata vaikkapa metro hieman pidemmänkin matkan takaa.
Yhteistyössä Treffi Pub & Bistro
3 lokakuun, 2015
Jätä kommentti