Rapujuhlat ovat lempparijuhlani. Käsi pystyyn kenellä on koskaan ollut tylsää rapujuhlissa? Ei minulla ainakaan. Eikä niin muuten käynyt nytkään. Ja miksi olisikaan. Kutsuin jo jokin aikaa sitten hulvattoman kaveriporukkani juhlimaan meille kesän päättymistä saksiniekkojen ja snapsien parissa. Juomalauluja unohtamatta.
Minun ja vieraiden onneksi tänä vuonna oli kohtuullisen hyvä rapuvuosi. Ja kesälomalla oli reilu viikko aikaa ravustella rauhassa lämpimissä mökkivesissä. Saksiniekat tietysti keitettiin ja pakastettiin valmiiksi jo kesällä alkusyksyn juhlia varten. (Rapujen keitto-ohje täällä). Rapujuhlat pidettiin hieman normaalia ajankohtaa myöhemmin keittiö- ja vessaremontin valmistuttua.
Pääruoka:
Täplärapuja
Paahtoleipää
Voita
Tilliä
Smetanaa
Punasipulia
Jälkiruoka:
Punaviinissä hillotut kirsikat mascarponevaahdolla sukaacrumblen kera
Kattauksessa ravut saavat varastaa koko shown
Alkukeiton kimpussa
Tänä vuonna isoimmat ravut olivat _jättiläisiä_ (muutamat mitaltaan +16 cm)
Nicholas kokoaa itselleen perinteistä rapuvoileipää
Jälkiruoaksi punaviinissä hillotuja kirsikoita, mascarponevaahtoa sekä suklaamurua.
Pete toi mukanaan Eiswein-jälkkäriviinin, joka sopi annokseen kuin nenä päähän.
Kiitos kertaalleen vieraille. Ensi vuonna (vasta!?) uudelleen!
22 lokakuun, 2013
Jätä kommentti