Kaupallinen yhteistyö: VM Carpet

Muutettuamme pähkäilin parin vuoden ajan olohuoneen mattoratkaisun kanssa. Olkkarimme on kooltaan todella iso, ja tällä hetkellä siinä yhdistyy sohvan ja kolmen nojatuolin lisäksi vielä lapsen leikkimiseen varattu tila sekä parvekkeen ikkunan alle asetettu divaani. Aikaisemmin olin testannut tilaan kahta samankokoista mattoa limittäin, ja ratkaisu ei toiminut. Jotenkin matot liukuivat aina juuri sen verran erilleen toisistaan, että lopputulos näytti ryhdittömältä. Edelliset matot olivat myös materiaaliltaan aivan liian ohuet, ja ne rullautuivat päivän mittaan rumasti pienille rutuille. Tästä johtuen mattojen imurointi oli suorastaan hermoja raastavaa, sillä ne eivät pysyneet paikallaan.

Aloin kartoittamaan toimijoita joilta saisin tilattua riittävän suuren mittatilausmaton, jonka hinta-laatusuhte olisi järkevä. Halusin myös ehdottomasti hankkia matot kotimaiselta toimijalta. Olin aikaisemmin jo hankinnut mökillemme sekä makkariin matot VM Carpetilta, joten tiesin kääntyä heidän puoleensa.

VM Carpet on  perustettu Arto ja Aila Viita-aho:n toimesta jo vuonna 1973 Lappajärven rannalle. Mainittakoon, että tänä päivänä Viita-ahon perheen viidestä lapsesta kolme on edelleen mukana toiminnassa. VM Carpetin mattoja on saatavilla useammasta liikkeestä sekä jälleenmyyjiltä ympäri Suomen. Olen itse yleensä asioinut heidän Tammiston myymälässä, jossa on myös  suuri Outlet-puoli, josta voi tehdä todella hyviä löytöjä jopa 70 % alennuksella.

Tilasin siis nyt olohuoneeseemme mittatilauksena yli 3 x 4 metrisen maton ja makuuhuoneeseemme vielä suuremman maton ”kokolattimatto”-fiiliksellä. Pähkäilin pitkään olohuoneen maton materiaalia sekä sävyä valtavan valikoiman äärellä. Materiaalin valinta osoittautuikin helpoksi paikan päällä myymälässä. Hypisteltyäni tuota unelmanpehmeää kuvissa näkyvää Silkkitie-mattoa, tiesin valintani olevan lyöty lukkoon. Silkkitie tuntuu varpaiden alla ylelliseltä arjen luksukselta. Matossa on makuuni juuri sopivan mittainen nukka, joka tuo kotoisaa ja lämmintä fiilistä. Nukka on kuitenkin helppo pitää puhtaana, eikä se takkuunnu. Matot ovat olleet meillä käytössä nyt muutaman kuukauden ajan, ja ne ovat pysyneet todella siisteinä ja lapsen jäljiltä jääneet pienet tahmaiset ruoka- ja juomaläikät on ollut helppo puhdistaa kostealla liinalla. Matto on myös suorastaan ihana imuroitava – siitä ei irtoa lainkaan pienintäkään höntyvää, ja se pysyy jämäkästi paikoillaan.

Värin valinta osoittautuikin vaikeammaksi, ja pohdin pitkään valkoisen ja beigen välillä. Maton ollessa niin iso päädyin kuitenkin astetta käytännöllisempään mattoon, jossa ihan jokainen tahra ei ajansaatossa näkyisi. Makuuhuoneessa meillä onkin sitten tuo ihana valkoinen versio kyseisestä matosta. Olen aivan supertyytyväinen molempien mattojen väritykseen, ja tuossa beigessä on mielestäni todella kaunis neutraali ja pehmeä sävy, joka toimii hyvin olohuoneemme sisustusvalintojen kanssa yhteen. Pidän myös kovasti mattojen elävästä pinnasta, joka antaa sille ripauksen luonnetta.

Ja mikä tärkeintä, matto tekee olohuoneestamme kodikkaan ja viihtyisän. Sen päällä voi köllötellä, leikkiä, jumpata ja katsoa telkkaria koko perheen voimin.

#täynnäelämää

mittatilaus_matto_kuva_vm_carpet

Kiinnostaako kotijutut? Löydät lisää kotiin ja sisustukseen liittyviä juttuja koti-kategorian alta. Remonttijuttuja pääset lukemaan mm. täältä.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?

Kaupallinen yhteistyö: VM Carpet

#täynnäelämää