Kaupallinen yhteistyö: Castello & Indieplace

Tämä syksy on ollut varsin hektinen ja menevä etätöineen sekä lapsen päiväkodin aloituksen kanssa. En liene ainoa kotikonttorilainen, jolla jää helposti tauot pitämättä tai varsin lyhyiksi. Työn imussa sitä tulee helposti syötyä lounaaksikin jotain nopeaa koneen äärellä. Totuushan on kuitenkin se, että ajatus juoksee huomattavasti kirkkaammin ja fiilis on parempi kun muistaa hengähtää ja ottaa hetken itselleen niin työpäivän aikana kuin vapaa-ajallakin. Castello haastoi minut ottamaan pieniä hetkiä vain itselleni tässä arjen pyörityksessä.

Ja voi miten ihana tämä haaste olikaan. Viime viikkojen aikana olen nauttinut pieniä ylellisiä herkutteluhetkiä Castello-juustojen kanssa. Castello on lanseerannut ihastuttavan kompaktin Mini Cheeses -lajitelman, joka pitää sisällään viisi 20 gramman juustopalaa. Kääreeseen kätkeytyy yksi sinihomejuusto, kaksi valkohomejuustoa ja kaksi chilillä maustettua valkohomejuustoa. Huippukombo, joka mahdollistaa useamman juuston maistelun sopivan napakassa pakkauskoossa. Tämä on myös kätevä koko laukkuun sujautettavaksi.

Suunnittelin varta vasten kullekin viikolle etukäteen pienen herkutteluhetken, joita toteutin yksin, ystävän ja puolison kanssa. Ensimmäisellä viikolla raivasin itselleni perjantai-iltapäiväksi ihanan pienen juustobreikin työpäivän lomaan. Nautin Castello Mini Cheeses -juustojen kanssa suosikkikomboani, eli tuoretta päärynää sekä maapähkinätahnaa. Makea, mutta rapsakka päärynä erityisesti valkohomejuuston ja tahmean pähkinätahnan kanssa on superherkullista. Kokeile – lupaan, että tykkäät!

Seuraavalla viikolla otin ystäväni kanssa viikonloppuna iltaisella videopuhelun viinilasillisen ja juustojen kera. Ystävälläni oli luurin toisessa päässä sama setti katettuna, ja jaoimme kuulumiset kevyen seurustelun lomassa. Tämä on erinomainen konsepti, jota suosittelen lämpimästi nyt koronatilanteen näyttäessa taas huolestuttavammalta.

Kolmannella viikolla päätin hemmotella itseäni juustojen, keksien ja hillon lisäksi ihanalla kangaskasvonaamiolla. Pieni spa-hetki herkkujen kera on arjen ylellisyyttä, joka on helppo toteuttaa kotosalla pienelläkin budjetilla.

Viime viikolla taas otin omaa aikaa lapsen mentyä nukkumaan. Usein illat menevät siivoillessa, pyykätessä, meileihin vastaillessa ja muita epämääräisiä asioita hoitaessa. Tällä kertaa kuitenkin valkkasin jo edellisenä päivänä itselleni elokuvan, jonka aikoisin katsoa suolaisten herkkujen ja juustojen kera. (Olenkohan ainoa, jolla kestää usein elokuvan valitsemisessa niin kauan, että meinaan jo nukahtaa siinä kohtaa kun löydän juuri sen leffan mitä minun tekee mieli katsoa).  Täytyy myöntää, että tämä oma rentoutumishetki oli kyllä melkein suosikkini. Elokuvia tulee harvoin katsottua, sillä aikaa ei meinaa tälle ylellisyydelle tässä elämäntilanteessa oikein löytyä.

Viikonloppuna puolestaan herkuttelimme puolison kanssa juustojen kanssa lasilliset hyvää punaviiniä. Kokosin juustojen kanssa tarjolle pienen herkkuplatterin, johon kokosin hedelmiä, marjoja, pähkinöitä, keksejä ja hilloja. Hyvä yleissääntö juustolautasen kokoamiseen on seuraava: jotain makeaa, jotain suolaista, jotain hapokasta, jotain pehmeää, jotain rouskuvaa sekä hyvää viiniä.

Tämä kokeilu oli mainio muistutus siitä, kuinka hyvää pienet ylelliset rentoutumishetket tekevät arjen kiireen ja pimenevän talven keskellä.


Mikä on sinun suosikkitapasi rentoutua ja ottaa aikaa itselle kiireen lomassa?
Pääset lukemaan lisää Castellon juustoista tämän linkin takaa.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!

#castellojuusto #herkutteluhetki


Kaupallinen yhteistyö: Castello