Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Dansukkerin kanssa

Joulun makeimmat muistot syntyvät pienistä asioista. Se ei välttämättä vaadi suuren suurta jälkiruokapöytää lukuisine herkkuineen, vaan sopivan rauhallisen hetken, joka on pyhitetty levolle, yhdessäololle ja nautiskelulle. Tätä teemaa silmällä pitäen kehittelin yksinkertaisen, mutta sitäkin maistuvamman jouluherkkureseptin. Postauksessa esitelty joulujäätelö valmistuu nopeasti ja helposti ilman jäätelökonetta. Se maistuu niin perheen pienemmille kuin varttuneemmillekin herkkusuille. Jäätelömassa valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta, ja se maustetaan piparilla, appelsiinilla sekä vaniljalla. Jäätelö saa hennon toffeemaisen vivahteen Dansukkerin Vaaleasta Luomusiirapista, joka on valmistettu luonnonmukaisesti viljellystä luomuruokosokerista. Mainittakoon myös, että kyseinen siirappi käy hyvin sellaisenaan kastikkeeksi jäätelölle, mutta myös leivontaan, jälkkäreihin sekä ruoanvalmistukseen.

Minulla on siskoni kanssa tapana joulun pitkinä pyhinä lekotella vanhemmillamme television ääressä muiden käytyä jo nukkumaan. Jutustelemme niitä näitä, vaihdamme kuulumisia ja katselemme jouluaiheisia hömppäelokuvia herkkujen kera. Kehittämäni joulujäätelö on omiaan moiseen herkutteluhetkeen rennosti suoraan purnukasta lusikoituna. Jätski on oiva telkkariherkku, mutta sen voi myös toki tarjota juhlavasti jouluillallisella korkeajalkaisista maljoista. Tänä vuonna perhejoulumme teema on stressittömyys ja nautiskelu, ja kannustan myös teitä lukijoitani järjestämään itselle tai läheisille omia pieniä rentoja jouluhetkiä niin joulua odotellessa kuin joulun jälkeen tunnelmoidessakin.

Helppo & nopea joulujäätelö

Tarvitset:
5 dl kuohukermaa
400 g kondensoitua maitoa
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
10 piparkakkua murskattuna
1 tl piparkakkumaustetta
1 appelsiinin kuori
1 vaniljatanko

Koristeeksi:
muutama pipari

Lisukkeeksi:
Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

Valmistusohje:
Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja siirappi ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää joukkoon murskatut piparit, vaniljatangon siemenet sekä piparkakkumauste ja raastettu appelsiininkuori. Sekoita massa kertaalleen tasaiseksi ja kaada se n. 1,5 l vetoiseen astiaan. Anna jäätelön tekeytyä pakkasessa noin 8 tunnin ajan. Anna jäätelön sulaa hetki ennen tarjoilua ja koristele se murskatuin piparkakuin. Tarjoile joulujäätelön kanssa Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia.

Ihania ja inspiroivia jouluisia reseptejä löydät lisää Dansukkerin sivuilta.
Mikä on sinun makein joulumuistosi?


Kaupallinen yhteistyö: Dansukker