Osallistuin jo toista kertaa Heather’s Helsinki -ruokakierrokselle emännöidessäni kansainvälisiä bloggajia (ja vloggaajia) Visit Helsingin jengissä. Heather on siis alkuperältään australialainen foodie, joka on asunut Suomessa jo kahdentoista vuoden ajan ja hän vetää ryhmille erilaisia mitä herkullisempia ruokakiertueita. Viimeisimmällä kiertueellamme oli vieraana hulvaton matkavloggaajakaksikko Vagabrothers, eli Alex ja Marko. Aloitimme huikean muutaman tunnin ruokaelämyksemme Michelin-tähden ravintola OLOsta.
Kiireistä lounasajasta huolimatta Marko pääsi haastattelemaan ravintoloitsijaa ja keittiöpäällikköä Jari Vesivaloa. OLO tarjoilee hienostuneita skandinaavisia makuja. Ravintolan raaka-aineet tulevat kotimaisilta ja pohjoismaalaisilta pientuottajilta.

Haastattelun lomassa nautimme lasit samppanjaa sekä kevyen lounaan.

 Keittiön tervehdys oli kaunis, luonnonkiven päältä tarjoiltu rapea suupala, joka maistui taivaalliselta.

Talon leipä  oli muhkea, rapeakuorinen, mutta sisältä pehmeä. 
Se tarjoiltiin parin erilaisen levitteen kera.
Varsinainen annos sisälsi kotimaisia sieniä, kauden juureksia sekä yrttiöljyä.  Annos oli kaunis, maultaan hyvin voimakas sekä persoonallinen. Meille tarjoiltiin poikkeuksellisesti ruokakierroksen yhteydessä yksittäinen maisteluannos, joka oli irrallinen varsinaisesta lounasmenusta. 
Annos ja ravintolakäynti oli kokonaisuudessaan niin onnistunut ja kiehtova, että haluan ehdottomasti kokea myös useamman annoksen kokonaisuuden tilaisuuden salliessa.
Haastattelun jälkeen meidän oli aika siirtyä ravintolakiertueen seuraavaan paikkaan…
Joka paljastuu seuraavassa postauksessa… pysy siis kanavalla!