Kaupallinen yhteistyö: Noli Studios

Viimeiset pari viikkoa ovat olleet kovin hektisiä. Kotimme on laitettu pakettiin ja suojattu lähes lattiasta kattoon putkiremonttia varten. Uskomaton työmäärä, ja samaan ajankohtaan osui vielä koko perheen kesken riehunut vatsatauti, ugh!

Muutimme muutamaksi kuukaudeksi väistöasuntoon, sillä remontin keskelle ei ole asiaa. Varsinaisen putkiremontin lisäksi laajennamme kylpyhuonettamme ja rakennutamme siihen pienen saunan. En malta odottaa pääseväni näkemään lopputuloksen. Täytyy silti todeta, että tämä on ensimmäinen ja viimeinen putkiremonttikohde, johon sotkeudun. Tavaroiden karsiminen, pakkaaminen ja suojaaminen rakennuspiirustuksen pyörittelyn ja saunamateriaalien ostamisen ohella oli valtava urakka – paljon suurempi mitä olin kuvitellut.

Väistöasunnoksi olin ensin ajattelut etsiä napakan kaksion lasten päiväkodin läheltä ja ehdinkin kysellä jo muutamien asuntojen perään. Todella harva etsii lyhytaikaista vuokralaista ja asuntoa voi olla hankala löytää lyhyehköllä varoitusajalla. En uskaltanut alkaa kirjoittaa sopimuksia ennen kuin saatoin olla varma siitä, että remontin aloituksen aikataulu pitää. Toisaalta remontin valmistumisen viivästyminenkin tuottaa useimmiten päänvaivaa, sillä sopimuksissa ei välttämättä ole joustovaraa.

Onnekseni asuntohakemuksien ohessa ymmärsin katsastaa Itäväylän kupeeseen viime vuonna avatun Noli Herttoniemen tarjoamia vaihtoehtoja. Noli Studios tarjoaa joustavasti varattavia studioita hotellitason palveluilla ja kodin mukavuuksilla. Toimipisteitä heillä on Suomessa seitsemän kappaletta. Studioiden lisäksi Nolilta löytyy myös tilat seurusteluun, yhdessä tekemiseen ja rentoutumiseen. Noli Herttoniemen toimipiste oli sijainniltaan perheellemme nappivalinta. Dagis, lasten harrastukset ja aikuisten työt ovat kivenheiton päässä. Kauppakeskus Hertsiin on alaovelta matkaa parisen sataa metriä, ja metroasema on yhtä lailla muutaman minuutin kävelymatkan päässä.

Noli Studiosilta voi valita joko täysin sisustetun muuttovalmiin tilan, tai edullisemman studion, jossa on vain olennaisimmat kalusteet. Valitsimme huoneistoista täysin kalustetun kolmion, jossa on avokeittiön ja ruokatilan lisäksi kaksi erillistä makuuhuonetta. Ajan ja vaivan lisäksi säästimme myös muuttokuluissa, sillä pakkasimme tänne mukaan ainoastaan välttämättömimmät tavarat, tyynyt ja vaatteet. Lapsille lähtivät mukaan muutama kirja sekä suosikkilelut. Huoneistossamme oli valmiina pyyhkeet ja petivaatteet. Keittiö on täysin varusteltu kahvinkeittimineen, paahtiminen, astioineen ja aterimineen. Kylpyhuone on suurehko ja sieltä löytyy myös pyykinpesukone.

Noli Herttoniemessä on yhteensä 236 studiota yhdeksässä kerroksessa. Huoneistojen lisäksi asukkaiden käytössä on runsaasti käytännöllisiä yhteiskäyttötiloja, etätyöpisteitä puhelinkoppeineen, neukkari, TV/pelihuone, kuntosali, saunatilat avantoaltaalla ja vilvoitteluterassilla. Lapsellisena ihmisenä olen myös erityisen iloinen toisen kerroksen kookkaasta pesutuvasta silityspisteineen ja suurine kuivausrumpuineen. Kävin siellä jo pyöräyttämässä muutaman koneellisen pyykkiä etätyöpäivän lomassa. Omia siivousvälineitä ei tarvinnut raahata mukana, sillä Nolin jokaisessa kerroksessa on palvelupisteet, joista voi lainata imurin lisäksi vaikkapa, silityslaudan- ja raudan tai esimerkiksi hiustenkuivaimen. Todettakoon, että omat tyynyt osoittautuivat myös turhiksi, sillä huoneiston tyynyt ovat laadukkaat. Sängyt ovat myös todella hyvät ja napakat, ja ensimmäiset yöt on nukuttu väliaikaiskodissa hyvin.

Mikä parasta, Nolin palveluihin kuuluu säännöllinen siivous. Arjen todellista luksusta, joka ilahduttaa joka toinen viikko. Epäilen tottuvani näihin oheispalveluihin sen verran hyvin, että jään
kaipaamaan niitä takaisinmuuton jälkeen.

Ensimmäinen viikko uudessa kodissa on takanapäin, ja olemme kotiutuneet erinomaisesti. Kävimme kurkkaamassa studiotamme lasten kanssa muutama viikko ennen muuttoa, jotta hekin pääsivät näkemään tulevan kodin etukäteen ja osasivat paremmin orientoitua muuttoon. Lapset rakastavat Nolia, ja he ovat jo kutsuneet ystäviään tänne kylään. Saunaosastoa kävimme testaamassa eilen, ja hurautimme hissillä alakertaan kylpytakit päällä. Huomenna ajattelimme käydä katsomassa tarkemmin pelihuonetta ja ehkäpä pelata kierroksen Afrikan tähteä yhteisessä olohuoneessa. Olen myös ollut mielissäni siitä, että tunnelma Nolissa on ollut todella lapsiystävällinen, ja naapurit moikkaavat iloisesti hississä myös pieniä asukkaita.

Kannattaa pysyä kuulolla mikäli haluat kuulla tarkemmin kokemuksia ja fiiliksiä asumisestamme Noli Herttoniemessä. Tällä hetkellä me odotamme levollisin mielin helpottuneena kevättä ja valmistuvaa remonttia. Lumien sulettua aion hurauttaa työmatkat Nolin lainapyörillä. Omat pyörät nököttävät parvekkeellamme pressuihin paketoituna remontin valmistumista odottaen.

 

Kaupallinen yhteistyö: Noli Studios

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Remonttisisältöjä pääset lukemaan jatkossa Putkiremontti-kategorian alta.