Kaupallinen yhteistyö: Villa & Peite

Minulla on ollut jo parin vuoden ajan suunnitelmissa hankkia makuuhuoneisiimme uudet petauspatjat, peitot ja tyynyt. Aikuisten makuuhuoneen petauspatja oli ottanut osumaa vauvavuosien jäljiltä, ja kahviläikkien lisäksi ne alkoivat olla muutoinkin aikansa eläneet. Parisängyn petari oli ärsyttävän kevyt, ja se liukui pois paikoiltaan yön aikana. Sänkyä pedattaessa sitä sai olla koko ajan nykimässä takaisin paikoilleen. Peittoja olen ostanut vuosien saatossa muutaman erilaisen, ja viimeisimpänä hankintana oli lämpötilaeroja tasaava peitto, joka osoittautui sekin virheostokseksi.

Tällä kertaa halusin siis panostaa oikeanlaisten, kestävien tuotteiden valintaan, niiden materiaaliin, laatuun ja vastuullisuuteen. Olin jo aikaisemmin iskenyt silmäni kotimaiseen perheyrityksen nimeltä Villa ja Peite. He ovat valmistaneet vuodesta 1929(!) saakka kestäviä ja ekologisia tuotteita paremman unen tueksi. Kävin tutustumassa tuotteisiin tarkemmin Habitare-messuilla, ja valinta oli selkeä. Yrityksen tuotteet valmistetaan ja ommellaan edelleen Porissa käsin, ja ne ovat valtavan hyvin viimeisteltyjä.

Materiaaleina tuotteissa käytetään ainoastaan hengittäviä luonnonkuituja, jotka takaavat parhaat unet. Petauspatjojen sisus muodostuu villakerroksista, jotka antavat sille napakan, mutta pehmeän tunnun. Villa ei myöskään hiosta, vaan se haihduttaa tehokkaasti imemänsä kosteuden. Se lämmittää viileällä, ja hengittää erinomaisesti kostealla säällä. Patjan päällinen on ylellistä, mutta kestävää puuvillaneulosta. Tuotteissa käytetty villa on mulesing-vapaata, eikä se sisällä vaarallisia kemikaaleja. Meillä on sängyssä LEVON-petauspatja, joka on mukavan topakka ja se pysyy paikoillaan hievahtamatta jopa lasten pomppiessa sen päällä riehakkaasti.

Valkkasimme puolisoni kanssa molemmille vahvat HUOMA-peitot, jotka ovat tuntumaltaan ihanan tömäkät ja jopa hieman raskaahkot. Tykkään painavasta peitoista, sillä se tuo nukkumaanmenoon mukavaa rauhoittavaa tuntumaa. (Mainittakoon, että Villa & Peite -valikoimissa on myös varsinaisia painopeittoja, jotka ovat sitten selkeästi vieläkin raskaampia käytössä). Meillä on kotosalla talvella varsin viileää, joten nämä peitot ovat olleet todella mukavan lämpimät, mutta hengittävät. Ne eivät hikoiluta lainkaan. Peittojen tikkaus ja viimeistely on niin kaunis, etten meinaisi raaskia käyttää niiden kanssa pussilakanoita lainkaan. Sujautin peitot kuitenkin perkaalipuuvillaisiin lakanoihin, jotka toimivat kokonaisuutena mainiosti. Olen kuullut myös kehuja hamppulakanoista, ja niitäkin olisi mukava päästä kokeilemaan yhdessä patjojen ja peittojen kanssa.

Tyynyiksi valikoin kotimaisella lampaanvillalla täytetyt HUOMA-tyynyt, jotka ovat superihanat ja pehmoiset. Tyynyjen mukana tulee lisäpussukallinen villaa, joilla tyynyjä voi täyttää halutessaan ekstramuhkeat unet. Tyynyt ovat pitäneet käytössä erinomaisesti muotonsa, eivätkä ne ole lässähtäneet. Tyynyjen käyttöikä on pitkä, sillä villan voi aina pöyhiä uudelleen kuohkeaksi. Tämä onnistuu pesemällä tyynyn villoineen villapesuohjelmalla. Tämän jälkeen avataan tyynyn vetskari ja pöyhitään villaa reilusti. Villat asetetaan kuivumaan vaakatasoon saunan lauteille vuorokaudeksi. Tyyny täytetään haluttuun korkeuteen taas ennen käyttöönottoa.

Lapsiperheessä petivaatteiden puhdistus ja huolto ovat varsin oleellisia tekijöitä, sillä sotkuja ja tahroja on vaikea välttää. Hankimme myös kaikkiin petauspatjoihin erilliset suojukset, jotka nekin ovat valmistettu villasta ja puuvillasta. Lastensänkyyn laitoin pikkuiselle varuiksi PISU-unisuojan kosteiden vahinkojen varalta. Tuo unisuoja on ihanan pehmoisen tuntuinen. Nämä kun usein saattavat olla varsin muovisia ja rapisevia kapistuksia. Peitot ovat tyynyjen tapaan yhtä lailla konepestäviä, ja ne voi pestä 30-asteessa villapesuohjelmalla siihen tarkoitetulla pesuaineella. Saimme myös ohjeen kiertää ja kääntää petareita noin 2-4 kuukauden välein. Näin patjaan kohdistuu painetta eri kohtiin, ja kuidut saavat liikettä. Petauspatjan voi myös halutessaan pyörittää rullalle sängyn päälle lakanoiden pesun ajaksi, ja sen jälkeen rullata auki ja kääntää.

Tässä vielä alla listauksena makkareissamme käytössä olevat tuotteet, joihin olemme olleet supertyytyväisiä. Uskon, että pärjäämme näillä tuotteilla seuraavat vuodet, ja nukumme koko porukka paremmin. Olisinpa heti panostanut kunnollisiin tuotteisiin, niin olisin välttynyt hutiostoksilta.

Aikuisten sängyssä on:
– LEVON-petauspatja
– SILAUS-patjansuoja
– HUOMA-peitot (vahva)
– HUOMA-tyynyt (tavallinen)

Lasten kerrosängyissä on:
– HYSSY-petauspatjat
– SILAUS-patjansuojat
– HYSSY-lastenpeitot
– HYSSY-lastentyynyt
– ja pikkuisella lakanan alla vielä varmuudeksi PISU-unisuoja


Mikäli Villa & Peite ei ole entuudestaan tuttu, kannattaa lukaista yrityksen ihastuttava ja inspiroiva tarina. Sen pääset lukemaan täältä. <3

Kiinnostaako kotijutut? Löydät lisää kotiin ja sisustukseen liittyviä artikkeleita koti-kategorian alta. Remonttijuttuja pääset lukemaan täältä.


Kaupallinen yhteistyö: Villa & Peite