Okonomiyakit (eli japanilaiset kaaliletut) ovat ihastuttava ja helppo arkiruokaresepti, jonka pääraaka-aineena käytetään kotimaista valkokaalia. Nämä kaalipannarit paistetaan nopeasti pannulla rapeiksi, ja tarjoillaan täyteläisen sriracha-majoneesin kera. Annokset viimeistellään tuoreella kevätsipulilla sekä seesaminsiemenillä. Paistoin letut seesamiöljyssä, sillä se tuo mielestäni lettuihin upean maun, mutta voit hyvin halutessasi paistaa ne myös esimerkiksi rypsiöljyssä.

En voi ymmärtää, että kokeilin reseptiä vasta nyt – mikä menetys! Kaaliletut ovat todella helppo valmistaa vain muutamasta raaka-aineesta. Edullista arkiruokaa parhaimmillaan.
Hurahdimme näihin niin kovasti, että valmistimme näitä viikon aikana kolme kertaa peräkkäin. Tuo kaali sopii raaka-aineena todella hienosti yhteen aasialasvivahteisten makujen kanssa, ja soija tuo taikinaan sopivasti suolaista potkua. Tee siis ensi kerralla perinteisen kaalilaatikon sijaan okunomiyakeja – lupaan, että tykkäät!

Valkokaalin lisäksi okonomiyakeihin voi hyvin upottaa muitakin lehtivihreitä. Kokeilin laittaa valkokaalin kaveriksi myös puutarhastani kerättyä mangoldia, ja se sopi näihin erinomaisesti.

okonomiyaki_ohje_

Okonomiyaki eli japanilaiset kaaliletut (4-6 kpl)

Tarvitset:
4 isoa kourallista valkokaalia hienonnettuna
3 kevätsipulia varsineen
3 kananmunaa
1 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl soijakastiketta

4 rkl seesamiöljyä/rypsiöljyä paistamiseen

Koristeeksi:
kevätsipulin vartta hienonnettuna
seesaminsiemeniä

Sriracha-majoneesi:
6 rkl kevytmajoneesia
2 tl sriracha-kastiketta

Valmistusohje:
Poista kaalin uloimmat lehdet ja silppua kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna myös kevätsipulit varsineen. (Laita sipulin varret syrjään toviksi, ne käytetään lettujen koristeluun.)

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää munien joukkoon vesi, vehnäjauhot sekä soijakastike. Sekoita taikinaseos tasaiseksi. Kippaa joukkoon hienonnettu kaali sekä sipulit. Sekoita kertaalleen huolellisesti. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lusikoi lettutaikina paistinpannulle pyöreään muotoon, ja paista niitä molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Letut ovat valmiita, kun ne ovat ottaneet itseensä kauniin kullanruskean sävyn sekä rapean pinnan.

Valmista sriracha-majoneesi sekoittamalla kevytmajoneesi ja sriracha keskenään kulhossa. Asettele okynomiyakit lautasille ja tarjoile ne sriracha-majoneesin kera. Viimeistele annokset kevätsipulisilpulla sekä seesaminsiemenillä.

okonomiyaki_resepti_kaaliletut_

Lisää arkiruokareseptejä löydät blogin arkistosta Arkisafkaa-merkinnän alta.
Blogissa starttasi myös uusi reseptisarja ”Supersimppelit”, mistä löydät helppoja ja herkullisia perusreseptejä. Kategorian reseptit ovat oivia juuri kokkaamaan aloitteleville sekä perheen pienemmille kokeille.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!