Kaupallinen yhteistyö: Raikastamo

Vihdoinkin kevät on täällä, ihanaa! Mukavaa päästä retkeilemään, veneilemään ja viettämään puistopiknikkejä aurinkoisessa säässä. Ja mikä kumma siinä onkin, että eväät kuin eväät maistuvat aina paremmalta ulkona nautittuna. Oletteko huomanneet saman? Miten hykerryttävän ihanaa on herkutella leivinpaperiin kauniisti pakatuilla voileivillä kesken retken ja kaataa mukiin höyryävän kuumaa juotavaa.

Kotimainen Raikastamo on lanseerannut äskettäin kauppoihin supernäppärät uudenlaiset mehutiivisteet, jotka ovat pakattu kompaktisti. Pienestä kahden desilitran pakkauksesta valmistuu helposti ja nopeasti kokonainen litra raikasta mehua vettä lisäämällä. Ja mikä parasta, Pikkujätit eivät sisällä lainkaan lisättyä sokeria tai säilöntäaineita! Mehujen makeus on peräisin vain hedelmien omasta sokerista.

Pikkujätin makuvaihtoehtoina ovat omena, tropiikki, appelsiini-mandariini sekä vadelma-rypäle. Pidin erityisesti mehujen aidoista hedelmäisestä ja marjaisista mauista. Nämä mehut maistuvat yhtä lailla niin aikuisille kuin lapsillekin.  Tuo Tropiikki maistuu kivasti auringolta ja kesältä, siinä on mm. appelsiinia, ananasta, persikkaa, passion-hedelmää, sitruunaa ja mangoa. Tämä sopisi varmasti erinomaisesti pohjaksi myös erilaisiin mocktaileihin. Tuo Pikkujättien kompakti pakkauskoko on kätevä, sillä juomat sujahtavat eväsreppuun, venereissulle tai piknikille tilaa säästäen. Näen tässä tärkeänä myös luontoa säästävän näkökulman niin pakkauksen kuin logistiikankin osalta. Pikkujätin pakkausten sekä kuljetusten hiilijalanjälki on vain viidesosa vastaavan litran pakkauksen jalanjäljestä. Vettä on turhaa rahdata kaupasta kotiin, sillä maailman puhtainta juomavettä saa hanasta.

Pandemiavuoden aikana olen muutoinkin pyrkinyt kiinnittämään entistä enemmän huomiota siihen, että nappaan kaupasta mukaani mahdollisimman paljon kotimaisten, erityisesti pienempien yritysten tuotteita – sillä haluan valinnoillani vaikuttaa siihen, että kotimaiset toimijat pysyvät elinvoimaisina jatkossakin.Löydät varsinaisia juomareseptejä arkistostani ”juomat”-kategorian alta.
Miltä kuulostaisi alusta asti itse tehty helppo raparperimehu tai mustikkamocktail?
Täältä löydä raikkaat ohjeet kirpeälle omena-seljankukkamocktailille sekä raikkaalle lime-omenamocktailille.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!

#raikastamo #pikkujätti

Kaupallinen yhteistyö: Raikastamo