Helppo pinaatti-fetapasta on nopeaa arkiruokaa parhaimmillaan. Tämä resepti valmistuu vartissa – ja maistuu ihanalta. Reseptissä voi käyttää tuoreen pinaatin sijaan myös kauppojen pakastealtaasta löytyvää lehtipinaattia, jota meillä on kotona pakkasen perukoilla usein hätävarana. Se toimii annoksessa erinomaisesti. Pinaatin lisäksi pastassa maistuu valkosipuli, kirpakka sitruuna sekä tietysti täyteläinen fetajuusto.

Pinaatti-fetapastan juju on piilee kuitenkin sen kastikkeessa, joka valmistuu simppelisti kermaviilistä, joka käytetään pikaisesti pannulla pastan kaverina. Kermaviili tuo annokseen mukavaa raikkautta ja kepeyttä. Annoksen voi halutessaan viimeistellä pecorino-juustoraasteella.

Pinaatti-fetapasta valmistuu nopeasti ja edullisesti vain muutamasta raaka-aineesta. Helppo resepti luonnistuu varmasti myös perheen nuoremmilta kotikokeilta, ja maistuu myös pienille ruokailijoille.
pinaattifetapasta_helppo_ohje_

Pinaatti-fetapasta (:lle)

Tarvitset:
200 g pastaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
1 pss (200 g) lehtipinaattia (pakasteversio käy hyvin)
1 prk (200 g) kermaviiliä
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa
mustapippurirouhetta
1 pkt fetajuustoa

Valmistusohje:
Laita pastavesi kiehumaan reilun kokoiseen kattilaan. Mausta keitinvesi suolalla. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Pastan keittyessä valmista pinaattiseos. Kuori ja hienonna sipulit pieneksi ja kuullota niitä oliiviöljyssä kuumalla pannulla kunnes sipulit pehmenevät ja muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää sipuleiden joukkoon lehtipinaatti, ja anna pinaatin rutistua ja pehmetä pannulla kunnolla. Valuta keitetty pasta ylimääräisestä vedestä ja kippaa ne sipuli-pinaattiseokseen. Lisää joukkoon kermaviili, ja sekoita seos huolellisesti. Mausta pasta suolalla, mustapippurirouheella sekä lorauksella sitruunamehua. Sekoita pastaa kertaalleen ja anna sen hautua pannulla parin minuutin ajan. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Viimeistele pasta murustelemalla fetajuusto sen päälle. Tarjoile heti.

pinaatti_fetapasta_resepti_

Oletko pastafani? Kokeile myös tätä helpon rapupastan ohjetta. Meidän perheen arkiruokasuosikkeihin lukeutuu myös tämä linssipasta.

Lisää arkiruokareseptejä löydät arkistostani Arkisafkaa-merkinnän alta. Oletko jo kokeillut tätä helppoa lohipastaa, joka on ollut suosikkini jo toistakymmentä vuotta. Blogissa starttasi myös uusi reseptisarja ”Supersimppelit”, mistä löydät helppoja ja herkullisia perusreseptejä. Kategorian reseptit ovat oivia juuri kokkaamaan aloitteleville sekä perheen pienemmille kokeille.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!