Kaupallinen yhteistyö: Gato Negro Rosé & Juomavinkki

Toukokuu oli aivan ihana kesäkuukausi. Riittävästi auringonsäteitä ja lämpöä. Olemme puuhastelleet viime viikonloput mökillä ahkerasti uuden terassin, pihatöiden sekä kasvimaan kimpusssa. Tänä vuonna olen upottanut mökkikasvimaalleni jo paria eri perunalajiketta, tilliä, korianteria, kevätsipulia, salaatteja ja mangoldia. Kesäkurpitsat ja kurkut tuppaan laittamaan multaan vanhan kansan ohjetta noudattaen kesäkuun toisena viikonloppuna. Viime vuosien aikana kasvimaaharrastuksesta on tullut minulle entistä rakkaampi tapa rentoutua ja unohtaa arjen kiireet.

Pihapuuhien lomassa, omaa perunasatoa odotellessa kokkailin tätä postauksessa esiteltyä ihanan kesäistä varhaisperunasalaattia, joka valmistuu helposti ja nopeasti ihan muutamista perusraaka-aineista, jotka löytyvät pienemmänkin mökkipaikkakunnan marketista. Ihanan raikas varhaisperunasalaatti koostuu perunoista, sipulista, herneistä, kapriksista ja tillistä. Kirkas salaatinkastike valmistuu oliiviöljystä, omenaviinietikasta, kokojyväsinapista, valkosipulista, sitruunamehusta, hunajasta, suolasta ja pippurista. Todella helppoa – ja niin herkullista!

Tämä blogipostaus on tehty Gato Negro Rosé -viinin innoittamana. Gato Negro on yksi Suomen suosituimpia viinimerkkejä, ja varmasti valtaosalle lukijoistani tuttu viinitalo. Tuo raikas ja hedelmäinen rosé on yksi kesän vakkariviineistäni, eikä vähiten kätevän uudelleen suljettavan  ja kevyen kartonkipakkauksen vuoksi. Reilun kokoinen, litran pakkaus on ekologinen ja särkymätön – täten siis loistovalinta veneeseen, piknikille ja mökille.

Gato Negro Rosé on hennon vaaleanpunainen herkku, jonka tuoksussa on marjaisuutta ja yrttejä. Se on maultaan kuiva, raikkaan hapokas ja metsämarjainen kokonaisuus, jossa on havaittavissa myös hitunen karpaloa. Tämä viini on oiva valinta kesäisten salaattien ja kasvisruokien kaveriksi – mutta se sopii myös noutopöydän viiniksi tai ihan sellaisenaan nautittavaksi läpi illan. Mainittakoon , että Gato Negro Rosé  soveltuu myös vegaaneille, vaikkei pakkauksessa vielä olekaan tästä merkintää. Litran pakkaus kustantaa Alkossa 9,68 €, ja tänä poikkeusaikana on hyvä muistaa, että voit tilata ja maksaa viinit Alkon tilausvalikoiman kautta, ja noutaa tuotteet valmiiksi maksettuina ja kerättyinä myymälästä tai noutopisteestä.

Niin, ja käykäähän ihmeessä kurkkaamassa myös muiden taitavien bloggaajakollegoiden ruoka- ja piknikideoita Gato Negro Rosélle Juomavinkin koostesivulta. Minulla ainakin menee testiin nuo Sweet Food O’Minen kasvisquesadillat sekä Einon kesäsalaatti. Mikä on sinun suosikkireseptisi?

Kesäinen varhaisperunasalaatti (4-6:lle hengelle)

Tarvitset:
1 kg varhaisperunoita
(suolaa keitinveteen)

1 punasipuli
2 kevätsipulia varsineen
200 g herneitä
1 rkl kapriksia
ruukku tuoretta tilliä

Kastike:
1 dl oliiviöljyä
0,25 dl omenaviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
3 tl kokojyväsinappia
1/2 sitruunan mehu
2 tl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippurirouhetta


Valmistusohje:
Huuhtele varhaisperunat huolellisesti runsaassa vedessä ja keitä ne suolatussa vedessä kypsiksi. Kaada perunoista vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä rauhassa.

Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen kulhossa. Tarkasta kastikkeen maku – ja lisää tarvittaessa mausteiden määrää siten, että löydät kastikkeeseen juuri sinun makuusi sopivan tasapainon makean hunajan, hapokkaan sitruunan, etikan sekä suolan kanssa.

Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Hienonna kevätsipulit varsineen. Kuori herneet. (Voit käyttää halutessasi myös pakasteherneitä). Valuta kaprikset ylimääräisestä suolaliemestä ja hienonna tilli.

Kuutioi perunat laakealle tarjoiluastialle ja kasaa sipulit, herneet kaprikset ja tilli perunoiden päälle. Kääntele salaattia varoen, ettei perunat muhjuunnu. Viimeistele annos lusikoimalla sen päälle kastike.

Löydät lisää helppoja ja nopeita reseptejä arkistostani arkisafkaa-merkinnän alta.
Blogissa starttasi myös uusi reseptisarja ”supersimppelit”, mistä löydät helppoja ja herkullisia perusreseptejä. Kategorian reseptit ovat oivia juuri kokkaamaan aloitteleville. Viinisuosituksia pääset lukemaan viini-kategorian takaa.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!


Kaupallinen yhteistyö: Gato Negro Rosé & Juomavinkki

#ItsAllAboutFlavor