Kaupallisessa yhteistyössä Food Market Herkun ja Indieplacen kanssa

Kävin hakemassa pitkän viikonlopun mökkiruoat Helsingin keskustan Food Market Herkusta. Ydinkeskustassa asuessamme Herkku oli yli kymmenen vuoden ajan lähikauppamme, ja se on ruokakauppana minulle varsin rakas. Meillä on pitkä yhteinen historia. Herkussa on mielestäni parasta sen laaja valikoima ja erityisen inspiroiva ja kaunis esillepano. Food Market Herkussa asioidessani en koskaan halua päättää etukäteen mitä laitan ruoaksi. Sen sijaan menen kauppaan ja katson mitkä raaka-aineet tuntuvat juuri sillä hetkellä houkuttelevimmilta.  Tällä kertaa kiinnitin huomiota erityisesti heidän hedelmä- ja vihannessosastoon, joka on yksinkertaisesti upea. Olen erityisen innostunut heidän Farmers market -teemasta, joka korostaa ja nostaa esille pientuottajien tuotteita sekä lähiruokaa. Postauksen kuvia katsellessa on helppo uskoa, että keskustan Herkku on saanut äskettäin vuoden paras HeVi-kauppa 2020 -palkinnon.

Nappasin hevi-osastolta mukaani useamman rasian Hästön maatilan meheviä ja makeita kotimaisia mansikoita, joita tarjoilin mökillä jälkkärinä vaniljajätskin kaverina. Rymättylän uudet perunat keitin sellaisenaan sillin lisukkeeksi. Ostin myös Satokausikassin, joka koostuu lähituottajien sesonkituotteista. Kasseja on saatavilla useampia versioita (hinnaltaan 9,90-19,90 €), ja minun valitsemani setti piti sisällään mm. kurkkua, minitomaatteja, kevätsipulia sekä lehtisalaattia. Satokausikasseihin on sujautettu mukaan myös huippukokki Eero Vottosen käsialaa oleva kätevä reseptivihko. Herkun Satokausikassi on mielestäni aivan loistava tuliaisidea kesän kyläilyihin sekä mökkireissuille.

HeVi-osaston lisäksi minun on myös pakko hehkuttaa Herkun maustevalikoimaa. Mikä kokkailijan taivas se onkaan – valikoimasta löytyy kaikki mahdolliset erikoisemmatkin soossit kesän grilliruoille sekä etnisiin resepteihin. Juurileivontaharrastukseni vuoksi vietin myös hyvän tovin kaupan jauhohyllyllä, josta löysin ihania ja  superlaadukkaita  pientuottajien jauhoja, leseitä sekä hiutaleita.


LUKIJA-ETU
Food Market Herkun kivijalkamyymälöiden lisäksi kannattaa myös pitää mielessä heidän verkkokauppamahdollisuus, johon tarjoan nyt lukijoilleni 5 € edun. Saat koodilla HEIDI5 viiden euron alennuksen verkkokauppaostoksistasi. Koodi on voimassa kesän yli, ja se kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Pääset Herkun verkkokauppaan ostoksille tästä linkistä.

Tänä poikkeusaikana sangen erikoisen kevään jälkeen koen kotimaisten pienten toimijoiden tukemisen erityisen tärkeäksi – tehdään siis kaikki myös kauppareissuillamme parhaita mahdollisia valintoja <3


Jaan vielä tähän loppuun muutaman ihanan kesäreseptin vaikkapa tämän viikon juhannuspöytää ajatellen:

Kotimaiset tuoreet kurkut passaavat upeasti tähän aasialaiseen kurkku-seesamisalaattiin ja se toimii kivasti esimerkiksi grillatun lohen kaverina. Kesäkeitto on meidän perheen suosikkireseptejä vuodesta toiseen, ja siihen saa upotettua kaikki mahdolliset kesäkauden herkut. Ja perunanachot, näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla – lupaan, että tykkäät!

Miltä kuulostaisi superkaunis, mutta sitäkin helpompi mansikkainen kulhokakku?  Nämä tuorein vadelma-mascarponejuustotäytteiset croissantit ovat myös aivan ihastuttavia, ja nopeita valmistaa. Itse tehdyt vain muutaman raaka-aineen jäätelöt ovat bravuurini. Täältä löydät reseptin salmiakki-vadelmajätskiin, ja tästä pääset kurkkaamaan kuningatarjäätelön ohjetta.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!

#farmersmarket #ruokaaläheltä #pientuottajat #herkumpiverkkokauppa


Kaupallinen yhteistyö: Food Market Herkku