Pinaattiletut valmistuvat nopeasti ja helposti myös pakastepinaatista. Ota pinaatti sulamaan huoneenlämpöön noin tunniksi ennen lettutaikinan valmistusta. Halutessasi voit nopeuttaa sulatusta myös sulattamalla pinaattipussin lämpimässä vesihauteessa.

Pinaattiletut ovat lapsuudesta tuttu herkku, joka maistuu lasten lisäksi myös aikuisille. Letut toimivat kivasti aamiaisena, lounaana tai välipalana. Perinteisten lettujen lisäksi voit valmistaa taikinasta myös vohveleita – ne ovat kivaa vaihtelua perinteisten ohukaisten rinnalla. Pinaattilettujen kaveriksi sopii kirpeänmakea puolukkahillo tai tuoreet puolukat.

Pinaattiletut_pakastepinaatti_kuva_reseptiin_

Pinaattiletut pakastepinaatista (n. 12 isoa lettua)

Tarvitset:
2 pss (yht. 300 g) pakastepinaattia

1 l maitoa
6 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 dl voita sulatettuna

Paistamiseen:
voita

Lisukkeeksi:
puolukkahilloa tai puolukoita

Valmistusohje:
Ota pakastepinaatti sulamaan huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Voit myös sulattaa pinaatit nopeammin lämpimässä vesihauteessa. Mittaa maito kulhoon. Riko kananmunat maidon joukkoon. Lisää myös vehnäjauhot, suola ja sulatettu voi seokseen. Sekoita pinaattilettutaikina huolellisesti ja anna sen tekeytyä hetki. Paista pinaattiletut paistinpannulla voissa keskilämmöllä molemmin puolin. Tarjoile pinaattiletut puolukkahillon tai tuoreiden puolukoiden kera.

Pinaattiletut_pakastepinaatista_kuva

Täältä löydät reseptin tuorepinaatista valmistettaville ohukaisille. Lisää arkiruokareseptejä löydät arkistostani Arkisafkaa-merkinnän alta. Blogissa starttasi myös uusi reseptisarja ”Supersimppelit”, mistä löydät helppoja ja herkullisia perusreseptejä. Kategorian reseptit ovat oivia juuri kokkaamaan aloitteleville sekä perheen pienemmille kokeille.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!