Herkullisin kanakeitto syntyy keitetyistä kanankoivista. Kanankoivet antavat keiton liemelle ihanan maun, ja näin keitettynä koipiliha on varmasti pehmeää ja maukasta.

Sain inspiraation reseptiin Jasminilta, joka Instan puolella on keitellyt vastaavantyyppistä keittoa useampaankin otteeseen – kiitos siis inspiraatiosta sinne!

Ensin kanankoivet laitetaan keittymään veteen mausteiden kera noin puoleksi tunniksi. Liemi siivilöidään kirkkaaksi ja kanat otetaan toviksi sivuun. Keittojuuresten kypsyessä liha irrotetaan koivista, ja lisätään lopuksi soppaan tuoreiden yrttien kera. Reseptissä voi hyvin käyttää myös pakastejuureksia tuoreiden sijaan. Syvensin keiton liemen makua käyttämällä siinä aavistuksen luomukanaliemikuutiota, mutta tämän voi halutessaan myös jättää pois.

Kanakeitto kanankoivista (4-6:lle)

Tarvitset:
3 isoa kanankoipea
n. 2,5 litraa laimeahkoa (luomu)kanalientä
6 mustapippuria
4 laakerinlehteä

800 g keittojuureksia (esim. perunaa, porkkanaa, purjoa, sipulia yms.)

Viimeistelyyn:
kourallinen tuoretta persiljaa hienonnettuna
kourallinen tuoretta ruohosipulia hienonnettuna

Tarvittaessa:
suolaa

Valmistusohje:
Laita kanankoivet isohkoon kattilaan. Mittaa kattilaan kanalientä niin paljon, että kanankoivet peittyvät. Lisää joukkoon kokonaiset mustapippurit sekä laakerinlehdet. Anna koipien kypsyä hiljalleen kiehuvassa liemessä n. 30 minuutin ajan. Ota kanankoivet syrjään toviksi, ja siivilöi liemi kattilaan. Keitä kuorittuja ja kuutioituja keittojuureksia kanaliemessä kunnes ne ovat pehmeitä ja kypsiä. (Voit myös käyttää valmiita pakastekeittojuureksia). Keittojuuresten kypsyessä perkaa ja erottele kananliha koivista. Kun juurekset ovat kypsiä, lisää liemeen kananlihat sekä tuoreet hienonnetut yrtit. Tarkasta vielä liemen maku, ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Lisää arkiruokareseptejä löydät arkistostani Arkisafkaa-merkinnän alta.
Blogissa starttasi myös uusi reseptisarja ”Supersimppelit”, mistä löydät helppoja ja herkullisia perusreseptejä. Kategorian reseptit ovat oivia juuri kokkaamaan aloitteleville sekä perheen pienemmille kokeille.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!