Kaupallinen yhteistyö: Raikastamo

Saako lapselle antaa jätskiä? Entä kakkua? Pullaa? Keksejä? Nakkeja? Jos nyt edes vähän kermavaahtoa? En liene ainoa, jonka lähipiirissä on ihmetelty ja pähkitty mitä hyvää taaperolle voi oikein antaa, sikäli kun ravitsemussuositukset ovat kovasti muuttuneet vuosien saatossa. Etenkin isovanhemmat ja muut sukulaiset soisivat mieluusti lapselle juhlissa herkkuja nautittavaksi. En suhtaudu missään nimessä lapsen ruokavalioon tiukkapipoisesti, mutta valitsen mieluusti hänen lautaselleen astetta terveellisempiä herkkuja höttösokeristen vaihtoehtojen sijaan. Kokosin tähän postaukseen esimerkkejä taaperoille sopivista naposteltavista, jotka valmistuvat helposti ja näppärästi – ja maistuvat perheen pienimmille takuuvarmasti.

Meillä lapsen suurinta herkkua ovat hedelmät ja marjat, joita hän popsisi loputtomasti. Kurkkutikut ovat klassikko, ja ne maistuvat aina. Esittelen postauksessa myös kaksi superhelppoa reseptiä, joilla sulatat taaperon kuin taaperon sydämen. Mehevät banaanikeksit valmistuvat banaanista, puurohiutaleista, kananmunasta, rypsiöljystä sekä ripauksesta vaniljaa ja kaardemummaa. Suolaiset puurorieskat valmistuvat yhtä nopeasti, ja niihin saa samalla upotettua esimerkiksi ylijääneen aamupuuron. Supersimppeliä, ja herkullista!

Pääsimme myös testaamaan yhdessä kotimaisen Raikastamon juuri markkinoille lanseeramia Namiset-luomusmoothiemakeisia, jotka eivät sisällä lainkaan lisättyä sokeria tai lisäaineita. Smoothiemakeisia on saatavilla kahta eri makua: mansikka-banaani sekä mango-passion-banaani. Nämä namut ovat mitä mainioin herkku taaperolle, ja tuo kompaktin kokoinen pussi on juuri oikean kokoinen pakkaus pikkuherkuttelijalle. Meillä tykättiin kummastakin mausta yhtä lailla.

Mansikka-banaaniversio pitää sisällään 85 % luomubanaanipyreetä ja 15 % luomumansikkapyreetä. Mango-passion-banaani Namiset pitävät yhtä lailla sisällään pelkkää hedelmää. Eli näillä jos millä voi herkutella hyvällä omallatunnolla – myös aikuiset! Namien koostumus on kivan rapea, mutta ne pehmenevät nopeasti suussa. Namiset -smoothiemakeisia on saatavilla S-kauppojen makeishyllyssä.


Raikastamon uusia luomusmoothiemakeisia on saatavilla kahta eri makua: mansikka-banaani sekä mango-passion-banaani. Meillä molemmat maut saavuttivat yhtä suuren suosion.

Tarjoiluideoita taaperoille juhliin:

***

Raikastamo Namiset -smoothiemakeiset
(saatavilla kahta eri makua: mansikka-banaani sekä mango-passion-banaani)

kurkkutikkuja

mangoa viipaloituna

avokadoa viipaloituna

pensasmustikoita

granaattiomenan siemeniä

taaperon puurorieskoja

taaperon banaanikeksejä

***

Hyvä nyrkkisääntö hedelmien ja kasvisten pilkkomiseen on seuraava: mitä pienempi ruokailija, sitä suuremmat viipaleet/lohkot. Huomaathan kuitenkin, että pikkuruokailijoiden valmiudet sormiruokailuun ja eri ruokien kokeiluun vaihtelevat kovasti lapsesta riippuen. On suositeltavaa varmistaa tarjoiluiden soveltuvuus vielä erikseen lapsen vanhemmalta, myös mahdollisten allergioiden osalta. 

Taaperon puurorieskat (n. 10 kpl):

Tarvitset:
1,5 dl keitettyä puuroa
0,5 dl maitoa
1 kananmuna
1,5 rkl rypsiöljyä
2 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje:
Laita uuni lämpenemään n. 225 asteeseen.
Sekoita puuro, maito, kananmuna ja rypsiöljy sekaisin kulhossa.
Lisää vehnäjauhot seokseen parissa erässä, ja sekoita seos huolellisesti.
Lusikoi puurorieskamassa nokareiksi leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille.
Paista puurorieskoja uunin keskitasolla n. 10 minuuttia, tai kunnes ne ovat väriltään kauniin kullanruskeita.
Anna rieskojen jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

Lue lisää Raikastamon Namiset smoothiemakeisista täältä.
Lisää sormiruokareseptejä löydät arkistostani sormiruokailu- ja vauvanruokamerkintöjen alta.
Mikäli sormiruokailu ja taaperoiden herkut kiinnostavat enemmänkin, voin lämpimästi suositella Simppeliä Sormiruokaa -sivustoa, joka on keskittynyt nimenomaan pikkuherkuttelijoiden reseptiikkaan.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!


Kaupallinen yhteistyö: Raikastamo