Mustikkarahka on nopea ja simppeli jälkiruoka, joka sopii erinomaisesti myös herkutteluvälipalaksi. Mustikkarahka maistuu erityisen herkulliselta tuoreista mustikoista tehtynä, mutta siihen voi käyttää vallan mainosti myös pakastemustikoita. Rahka saa täyteläisyytensä ja samettisuutensa kuohkeaksi vatkatusta kermavaahdosta ja raikkautensa maitorahkasta. Rahka makeutetetaan sokerilla tai lorauksella hunajaa. Käytän rahkassa suhteellisen vähän sokeria, mutta halutessasi voit lisätä sen määrää makeamman lopputuloksen saamiseksi.Mustikkarahka_reseptikuva_

Mustikkarahka (4:lle)

Tarvitset:
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
3 rkl sokeria tai hunajaa
200 g mustikoita

Valmistusohje:
Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maitorahka ja sokeri ja sekoita seos tasaiseksi massaksi. Lisää rahkaan mustikat, ja sekoita kertaalleen. Tarkasta rahkan maku, ja lisää tarvittaessa sokeria tai hunajaa.

Mustikkarahka_resepti_ohje_

Katso muita jälkkärireseptejä blogin arkistosta.

Niin, ja mitäs pidätte kuvissa näkyvistä mustista jälkiruokakipoista? Tein ne toisella keramiikkatunnillani taitavan ja inspiroivan Leenan opissa. Savityöskentely on ihanan rentouttavaa ja terapeuttista, ja hitsin vaikeaa! En malta odottaa seuraavaa pajaa, jossa pääsen taas muovailemaan näitä rouheita astioita. Löytyykö lukijoista muita keramiikkaharrastajia? Tarkoituksenani olisi ilmoittautua laajemmallekin kurssille – eiköhän kipoistakin hiljalleen tulisi hieman tasaisempia.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta.