Jouluherkuttelut ja juhlaruoat ovat syöty, ja on aika toivottaa tuttu arki tervetulleeksi. Kokosin tähän postaukseen viisi superhelppoa, mutta maistuvaa arkiruokareseptiä, jotka valmistuvat kiireisenäkin päivänä alle puolessa tunnissa. Listalla on kasvisruokaa, pari herkullista ”pikaruokaa” esimerkiksi viikonloppuiltaan sekä yksi kana-annos. Olisiko tässä teidän loppuviikon ruokalista?

1. Kikherne-pinaattimuhennos riisillä

Tämä kasvisruoka on meidän perheen lemppari arkiruokaresepti. Terveellistä, täyttävää ja maukasta! Lisukkeena voi tarjota turkkilaista jogurttia sekä naan-leipää, mutta annos toimii vallan mainiosti sellaisenaan.
Siirry reseptiin tästä >>


2. Lehtikaali-cashewpasta

Pastat ovat erinomaisia arkiruokia, sillä ne valmistumat salamannopeasti, ja niihin on helppo upottaa jääkaapin perukoille puoliksi unohtuneet ainekset. Tämä lehtikaali-cashewpasta syntyi puolivahingossa, mutta jäi ruokalistallemme jäädäkseen.
Siirry reseptiin tästä >>


3. Pinaatti-fetaquesadillat

Okei, tämän helpommaksi ei voi arkiruoka mennä. Ja mikä parasta, näitä syövät nirsommat lapsetkin.  Feta-pitaattiquesadillojen kylkeen voit hyvin kasata nopean salaatin tuomaan keveyttä ja raikkautta.
Siirry reseptiin tästä >>


4. Reikäleipäpizza

Tämä resepti menee myös enemmän ”pikaruoka”-osastolle, mutta on erinomainen pikaherkku vaikkapa perjantai-illan herkutteluun perheen kesken.
Siirry reseptiin tästä >>


5. Itkukana

Tämä Hanna G.:n jo klassikkoreseptiksi muodostunut kanakastike on niin yksinkertaista, ja niin hyvää. Mainittakoon, että sisarusteni nirsot lapset ovat ihastuneet reseptiin, ja tämä maistuu luonnollisesti myös aikuisille.
Siirry reseptiin tästä >>

Arkiruoka_kanaresepti_

Lisää arkiruokareseptejä löydät arkistostani Arkisafkaa-merkinnän alta.
Blogissa starttasi myös uusi reseptisarja ”Supersimppelit”, mistä löydät helppoja ja herkullisia perusreseptejä. Kategorian reseptit ovat oivia juuri kokkaamaan aloitteleville sekä perheen pienemmille kokeille.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!