Kaupallinen yhteistyö: Deliciest 

Tästä ei arkiruoka parane. Helppo ja nopea pelmenilasagne valmistuu reilussa puolessa tunnissa, ja mehevöityy uunissa maukkaassa tomaattikastikkeessa. Lasagnen aateloi mozzarellajuusto sekä tuoreet kirsikkatomaatit. Annoksen viimeistelee täyteläinen smetana.

Käytin ruoassa lemppareitani – kotimaisen Deliciestin lihapelmeneitä, joiden täytteessä maistuu naudan- ja sianliha. Vuoan maustaa oliiviöljyssä kuullotetut sipulit sekä herkullinen Villen kaukasialainen tomaattikastike, jossa on juuri sopivasti potkua. Valmistin kerralla kyseistä ruokaa reilumman määrän, ja voin luvata että se vain paranee oltuaan yön yli jääkaapissa.

Tämä resepti on oiva valinta myös joulupyhien jälkeiseen aikaan, kun kinkku ei enää maistu eikä keittiössä huvita häärätä tuntitolkulla. Vuoassa voi käyttää hyvin myös muita Deliciestin pelmeneitä, valikoimissa on myös mm. kasvis-, lammas-, ja häränlihapelmeneitä.

Tomaattinen pelmenilasagne (4:lle)

Tarvitset:
2 pss (a 400 g) Deliciest lihapelmeneitä
4 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 prk (420 g) Villen kaukasialaista tomaattikastiketta
1 pallo (125 g) mozzarella-juustoa
kourallinen kirsikkatomaatteja

Lisukkeeksi:
1 prk (350 g) Deliciest 20 % smetanaa

Valmistusohje:
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kiehauta vesi kattilassa.Lisää pelmenit kiehuvaan veteen, ja anna niiden kypsyä n. 5 minuutin ajan. Pelmenien kiehuessa kuullota kuoritut ja hienonnetut sipulit paistinpannulla oliiviöljyssä pehmeiksi ja läpikuultaviksi. Lisää Villen kaukasialainen tomaattikastike sipulien joukkoon. Sekoita kastike huolellisesti.

Valuta kypsennetyt pelmenit ylimääräisestä vedestä ja kumoa ne uunivuokaan. Kaada myös kastike vuokaan sekoittaen. Viipaloi mozzarella ohuiksi siivuiksi, ja asettele ne pelmenivuoan pinnalle. Lisää mozzarellaviipaleiden päälle vielä kourallinen kirsikkatomaatteja. Paista pelmenilasagnea uunin alatasolla noin 30 minuutin ajan. Tarjoile smetanan kera.

Pelmenifanien kannattaa kurkata myös tämä pikapelmeneiden ohje.
Miten teillä herkutellaan pelmeneillä? Pikaisesti keitettynä vai pannulla rapeaksi paahdettuna?

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!

Kaupallinen yhteistyö: Deliciest