Kaupallisessa yhteistyössä: Finnamylin & Indieplacen kanssa

Helmi-perunasuurimoista valmistuu helposti ihastuttava jälkiruoka. Helmipuurovanukas on samettisen pehmeä ja kermainen herkku, jonka kaverina maistuu pehmeäksi haudutetut lakritsilla ja tähtianiksella marinoidut päärynät. Vanukkaan pohjaksi keitetään perinteinen helmipuuro, joka maustetaan kevyesti aromikkaalla aitovaniljalla. Puuron annetaan jäähtyä rauhassa, jonka jälkeen se sekoitetaan kuohkeaan kermavaahtoon sokerin kera. Marinoitujen päärynöiden sijaan voit myös nauttia vanukkaan erilaisten marjojen, hedelmien tai vaikkapa hillon kanssa. Vanukas käy ylellisestä aamiaisesta, välipalasta tai illallisen päättävästä jälkiruoasta. Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Finnamylin ja Indieplacen kanssa.

Kotimaiset Helmi-perunasuurimot ovat valmistettu ensiluokkaisesta perunatärkkelyksestä. Niitä voi käyttää monipuolisesti niin leivonnassa kuin ruoanlaitossa. Kaiken kukkuraksi ne ovat gluteenittomia! Vinkattakoon myös, että helmipuuro sopii erinomaisesti joulupuuroksi kanelin ja sokerin kera, ja sen voi hyvin valmistaa myös kasvimaitoon. Ajattelin seuraavaksi kokeilla perunasuurimoita osana suolaista ruokaa, ja maustaa ne sahramilla. Kannattaa pysyä kanavalla, lisää herkullisia reseptejä tulossa!


Helmipuurovanukas on ihanan kermainen ja täyteläinen herkku, joka tarjoillaan lakritsimarinoitujen päärynöiden kanssa.

Helmipuurovanukas & lakritsimarinoidut päärynät (4:lle)

Helmipuurovanukas:

Tarvitset:
8 dl maitoa
2 dl Helmi-perunasuurimoita
3/4 tl suolaa
1/2 tl aitovaniljajauhetta
2 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria

Valmistusohje:
Mittaa maito kattilaan. Ripottele Helmi-perunasuurimot kiehuvaan veteen koko ajan sekoittaen. Laske lieden lämpötilaa, ja anna puuron keittyä hiljalleen vielä noin 8 minuutin ajan. Ota kattila liedeltä, ja anna puuron tekeytyä kannen alla vielä parin minuutin ajan. Mausta valmis puuro suolalla ja aitovaniljajauheella. Anna puuron jäähtyä kunnolla. Vispaa kuohukerma jämäkäksi vaahdoksi ja mausta se sokerilla. Kääntele kerma-sokeriseos puuroon huolellisesti.

Lakritsimarinoidut päärynät:

Tarvitset:
4 pienehköä päärynää
n. 1 l vettä
1,5 dl sokeria
3 tähtianista
1 tl raakalakritsijauhetta
1 kanelitanko

Viimeistelyyn:
ripaus raakalakritsijauhetta tai tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje:
Kuori päärynät huolellisesti. Mittaa vesi, sokeri, tähtianikset ja raakalakritsirouhe pienehköön kattilaan. Lisää joukkoon myös kanelitanko. Upota päärynät liemeen ja varmista, että ne peittyvät kauttaaltaan nesteeseen. Anna päärynöiden kiehua hiljalleen kattilassa noin 30 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat pehmenneet. Anna päärynöiden jäähtyä rauhassa mausteliemessään. Nosta päärynät kattilasta, ja aseta ne toviksi talouspaperin päälle kuivumaan. Halkaise päärynät keskeltä kahtia, ja viipaloi ne viuhkamaiseen muotoon.

Annoksen kokoaminen:
Lusikoi helmipuurovanukas tarjoiluastioille. Asettele marinoidut päärynät puurovanukkaan päälle kauniisti. Viimeistele annokset ripauksella raakalakritsijauhetta tai tummaa kaakaojauhetta.

Löydät lisää herkullisia reseptejä sekä inspiraatiota Finnamylin Facebook-sivuilta. Käy kurkkaamassa!

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta.


Kaupallinen yhteistyö: Finnamyl & Indieplace

Mukavaa joulun odotusta,