Myskikurpitsat ovat ihania! Ja mikä parasta, ne luomuversiot kustansivat lähikaupassamme alle euron kilo.  Mielestäni ne ovat parhaillaan uunissa paahdettuna oliiviöljyn ja suolan kera. Useimmiten käytän myskikurpitsaa lämpimissä salaateissa tai keitoissa, mutta tänään paahdoin kurpitsanpuolikkaat uunissa ja täytin ne linssi-herkkusieni-sipuliseoksella. Annokset kruunasi suolainen fetajuusto. Täyte on maustettu valkosipulilla, chilillä, paprikalla, kurkumalla ja mustapippurilla. Täydellistä kylmenevien ilmojen lohturuokaa!

Täytetyt uunipaahdetut myskikurpitsat (4:lle)

Tarvitset:
1 myskikurpitsa
loraus hyvälaatuista oliiviöjyä
sormisuolaa

Täyte:
loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
peukalon pään kokoinen pala inkivääriä
1 rasia (200 g) ruskeita herkkusieniä
1 tlk (230 g) punaisia linssejä
sormisuolaa
mustapippurirouhetta
paprikajauhetta
kurkumajauhetta
chilihiutaleita
2 tomaattia
1 pkt (200 g) fetajuustoa

Valmistusohje:
Halkaise kurpitsa kahteen osaan pituussuunnassa. Poista kurpitsansiemenet kovertamalla lusikalla.  Aseta kurpitsat leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Pirskottele kurpitsojen päälle hieman oliiviöljyä ja sormisuolaa, ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuutin ajan tai kunnes kurpitsat ovat kauniin paahteisen värisiä, ja niiden sisälmys on helposti lusikoitavaa.

Kurpitsojen kypsyessä valmista täyte. Kuullota kuorittuja ja hienonnettuja sipuleita sekä inkivääriä reilussa oliiviöljyssä kunnes ne pehmenevät ja muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää joukkoon viipaloidut herkkusienet ja linssit. Mausta seos suolalla, mustapippurirouheella, paprika- ja kurkumajauheella sekä chilillä. Anna täytemassan tekeytyä pannulla miedolla lämmöllä noin kymmenen minuutin ajan. Lisää seokseen vielä kuutioidut tomaatit sekä murennettu feta. Sekoita kertaalleen.

Ota kurpitsat uunista ja tee täytteelle hieman tilaa kovertamalla lusikalla kurpitsanlihaa pois. Lisää lusikoitu kurpitsa täytteen joukkoon. Sekoita täytemassa huolellisesti. Täytä kurpitsat sipuli-linssi-herkkusieniseoksella ja paahda niitä vielä uunissa noin viiden minuutin ajan. Ota kurpitsat uunista ja aseta ne tarjoiluastialle. Tarjoile höyryävän kuumana.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!

Muita vegereseptejäni löydät arkistosta.
Miltä kuulostaisi kikherne-pinaattimuhennos tai lämmin fetasalaatti?