Terveisiä Lapista ja Pohjois-Norjasta. Vietimme syyslomaviikon vihmovassa ja kohtalaisen sateisessa säässä mökillämme Enontekiöllä. Ruokavaliomme oli lomaviikolla varsin simppeli – poroa, poroa, poroa, siikaa ja poroa. Pääsin myös maistamaan tutun poromiehen valmistamaa poronsydänkäristystä – se oli minulle uusi tuttavuus, mutta varsin mieluisa sellainen. Kotiin palattuamme teki kuitenkin mieli hieman keventää ja laittaa kasviksia syksyyn sopivaan tyyliin, joten paahdoin kaapin perukoilta löytyneet kikherneet uunissa fetajuuston, tomaatin ja oliivien kera. Niin helppoa, yksinkertaista ja älyttömän hyvää arkiruokaa. Maustoin kikherneet valkosipulilla, suolalla, mustapippurilla, paprikalla, kurkumalla sekä oreganolla. Koko komeus sai vielä reilun oliiviöljykylvyn ennen paahtamista. Uskallan veikata, että meillä syödään näitä herkullisia uunisalaatteja tänä talvena viikottain.

Paahdettu kikhernesalaatti – nopeaa, helppoa ja edullista!

 

Paahdettu kikhernesalaatti (2:lle)

Tarvitset:
400 g kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
rasia kirsikkatomaatteja
1 pkt fetajuustoa
kourallinen kivettömiä vihreitä oliiveja
sormisuolaa
mustapippurirouhetta
paprikajauhetta
kurkumajauhetta
kuivattua oreganoa
hyvälaatuista oliiviöljyä
1 ruukku salaattia

Valmistusohje:
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valuta kikherneet ylimääräisestä vedestä ja kaada ne leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Halkaise tomaatit, ja asettele ne samalle uuninpellille kikherneiden, fetajuuston sekä oliivien kanssa. Ripottele kikherneiden päälle hienonnetut valkosipulinkynnet, sormisuolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, kurkumajauhetta ja kuivattua oreganoa. Lopuksi kaada salaattiainesten päälle reilu loraus oliiviöljyä ja paahda niitä uunin keskitasolla noin viidentoista minuutin ajan. Kokoa salaatti tarjoilulautasille.

Kurkkaa myös herkullisen lämpimän uunifetasalaatin ohje täältä.
Vinkkaathan myös kommenttiboksiin oman lempparisi lämpimistä salaateista, mikä on sinun suosikkisi?
Postauksessa näkyvät ihanat käsintehdyt keramiikkalautaset ovat Leena Kouhian käsialaa.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!