Lapin mökillämme puolukka-aika oli parhaimmillaan. Kävin joka päivä tunturissa puolukassa, ja leivoin viikon aikana niin puolukkapuuroa, puolukkasämpylöitä kuin tätä ihanan helppoa puolukkapiirakkaa, johon upotin myös jääkaapin perukoilta löytyneet eväsmustikat. Tämä puolukka-mustikkapiirakka valmistuu helposti ja nopeasti, ja mikä parasta  – se ei vaadi edes vuokaa. Taikina kaulitaan tai painellaan käsin leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja täytetään ja taitellaan piiraaksi ennen paistoa. Tämä piirakka on maultaan ihanan kirpsakka, pohja valmistuu ilman sokeria. Piirakan kaverina voi tarjoilla kermavaahtoa, jäätelöä tai vaniljakastiketta.

Helppo puolukka-mustikkapiirakka

Tarvitset:

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100g voita
1 dl vettä

Täyte:
200g kermaviiliä
1 kananmuna
0,75 dl sokeria

Voiteluun:
1 kananmuna

Lisukkeeksi:
kermavaahtoa/ vaniljakastiketta / jäätelöä

Taikinan valmistusohje:
Mittaa kuivat ainekset ja pehmennyt voi kulhoon. Nypi ainekset sekaisin käsin. Lopuksi lisää vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pallo ja kääri se kelmuun. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa noin 30 minuutin ajan – näin se on huomattavasti helpompi kaulia.
Kauli tai painele taikina käsin leivinpaperille suureksi pyöreäksi levyksi. Taikinapohja saa jäädä ohueksi.

Täytteen valmistusohje:
Sekoita kermaviili, kananmuna ja sokeri keskenään.

Piirakan kokoaminen:
Levitä kermaviili-muna-sokeriseos taikinapohjalle siten, että taikinan reunoille jää noin kolmisen senttiä ilman täytettä. Ripottele puolukat ja mustikat kermaviilitäytteen päälle. Käännä taikinan reunat piiraan keskiosaa kohden ja voitele ne kananmunalla. Paista puolukka-mustikkapiirakkaa uunin keskitasolla 200 asteesa noin 30-40 minuutin ajan. Anna piirakan jäähtyä. Puuteroi piirakka tomusokerilla ja tarjoile se kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Mikäli olet puolukoiden ystävä, kurkkaa myös reseptini puolukkaiselle ruisvispipuurolle täältä.
Löydät lisää jälkiruokareseptejä arkistostani.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!