Illallisen tarjosi: Treffi Pub & Bistro 

Vihdoinkin pääsimme porukalla kurkkaamaan keväällä uudistunutta Treffi Pub & Bistroa. Herttoniemen metroasemaa vastapäätä sijaitseva rakastettu korttelibistro on nyt entistäkin suurempi, sillä tila laajentui reippaasti ravintolan remontin myötä. Laajennuksessa Treffi lohkaisi ison lisätilan ravintolan yhteyteen naapurirakennuksesta, ja nyt sen paikalla komeilee näyttävä ja tyylikäs baaripuoli tanssilattioineen. Ratkaisu vaikutti superonnistuneelta, sillä nyt ravintolan ruokapuoli on väljempi, ja sieltä löytyy enemmän tilaa herkuttelijoille. Niin ikään kompakti baariosio sai lisää tilaa sekä terassia ja muuntui suorastaan yökerhomaiseksi miljööksi, jossa kelpaa nauttia lasin jos toisenkin kuohuvaa vaikkapa työpäivän päätteeksi.

Vierailimme ravintolassa kesäisenä torstaina, ja se oli tupaten täynnä hyväntuulisia ruokailijoita. Päädyimme herkuttelemaan tuttuun tapaan Treffin lankuilla, eli lajitelmalla jaettavia annoksia. Nämä lankut antavat mainion poikkileikkauksen ravintolan annoksista, ja on mukavaa päästä maistelemaan useita makuja yhdellä istumalla.  Pidän muutoinkin Treffin otteesta ruokaan – suurella kunnianhimolla ja pieteetillä tehtyä ruokaa laadukkaista raaka-aineista reiluina annoksina.

Tällä kertaa ruokapuolelta haluan nostaa erityisesti esille tuon upean kappelin lohileivän, jonka aion mennä syömään pian uudelleen. Hiillostettua lohta, uppomunaa, hollandaisekastiketta, rapuja, tilliä, sitruunaa ja piparjuurta spelttileivällä. Ah, mikä täydellinen kombo vaikkapa myöhäiselle viikonloppulounaalle. Samoin suosittelen lämpimästi kokeilemaan Treffin alkoholittomia mocktaileja, jotka ovat superhyviä ja käyvät erinomaisesti myös läpi illallisen nautittavaksi. Suosituksia drinksujen ja ruoan yhdistämiseksi kannattaa kysyä rohkeasti osaavalta henkilökunnalta.

Treffin juustohamppari on aina yhtä toimiva klassikko, mutta nyt testiin pääsi myös heidän vegeburger, joka oli täytetty bbq-maustetulla ”pulled jackfruitilla” eli nyhdetyllä jakkihedelmällä, papaijaslawlla, Andyn chilikastikkeella, punasipulilla, korianterilla, pihvitomaatilla, romaine-salaatilla sekä suolakurkulla. Kokonaisuus oli hirmu hyvä ja seurueemme vannoutunut lihansyöjäkin antoi hampparille täydet pisteet.

Jälkkäreistä mieleen painui makea ”Suklaapusu”, joka kannattaa kokea – lupaan että tykkäät varmasti

Skoolasimme illan alkaneeksi raikkailla ja virkistävillä mocktaileilla, jotka toimivat kuumana kesäpäivänä ihanasti.

Alkupalalankultamme löytyi mm. rapeaksi paistettua kreikkalaista juustoa lisukkeineen. Oma suosikkini oli ehdottomasti annos joka piti sisällään fritattua mustekalaa, tiikeriraputempuraa, aiolia sekä hot & sour -kastiketta. Niin ikään kartitsatartar niitti kehuja pöytäseurueeltamme kananmunan, kapriksen ja  lipstikan kera.Pääruoan virkaa toimitti pääruoista koottu lankku, jolta löytyi juustosalaattia, kappelin lohileipää, juusto- ja vegehampparia sekä angus-härän entrecotepihviä roquefortkastikkeella.
 Uudessa laajentuneessa Treffissä on entistä enemmän tilaa ruokailijoille, ja baari sai myös oman näyttävän puolensa. Kaiken kaikkiaan ratkaisu on huomattavasti toimivampi ja käytännöllisempi.Illallisen päätti mielettömän herkulliset jälkkärit: suklaapusu sekä mansikkamaa. Mansikkamaa kätki sisäänsä tuoreita meheviä mansikoita, täyteläistä mascarponevaahtoa, raparperijäätelöä sekä rouskuvaa marenkia. Oma suosikkini, suklaapusu oli napakymppi. Temperoidun tummasuklaakuvun kuorrutti suolakaramelli. Kuvun alta paljastui ihanaa vaniljamoussea sekä vaniljaa – mitä herkkua! Tämä annos oli taas hyvä muistutus siitä, miksi ravintolassa kannattaa aina jättää tilaa myös jälkkärille, namskis!

Joko olet käynyt uudessa laajentuneessa Treffissä? Mitä tykkäsit?
(Mikäli et ole ravintolassa käynyt, niin mene ihmeessä hyvä ihminen ja tilaa itsellesi ainakin tuon Kappelin lohileipä ja jälkkäriksi suklaapusu!)


Illallisen tarjosi:
Treffi Pub & Bistro